Početna Društvo U subotu akcija “Solidarnost na djelu”

U subotu akcija “Solidarnost na djelu”

0

Opštinska organizacija Crvenog krsta Herceg Novi će u subotu, 1. juna održati sabirnu akciju “Solidarnost na djelu” za socijalno ugrožene porodice iz Herceg Novog. Akcija će se održati u marketu Idea u centru i Super Idea u Zelenici.

U akciji će učestvovati 16 volontera iz OŠ “Dašo Pavičić” koji će u dvije smjene u navedenim marketima prikupljati donacije, najosnovnije životne namirnice i sredstva za higijenu, od 9 do 17 časova.

– Sva prikupljena pomoć će se dalje sortirati u organizaciju Crvenog krsta gdje će na osnovu dosadašnjih spiskova, kao i spiskova Centra za socijalni rad biti raspodjeljena onim najugroženijim. Nikad ne znamo koliko ćemo prikupiti i kojem broju porodica ćemo pružiti pomoć, ali nastojimo da u granicama mogućnosti sve opslužimo, navodi koordinatorka OO Crvenog krsta HN, Mira Krsmanović.

Ona je podsjetila da je svaka pomoć dobrodošla, jer “nečije malo je nekome puno”.

Obuka u pružanju prve pomoći za zaposlene

OO Crvenog krsta Herceg Novi će u srijedu, 5. juna u 14 časova u zgradi Crvenog krsta održati obuku u pružanju prve pomoći za zaposlene.

– Već imamo jedan broj zaposlenih koji su se javili iz preduzeća Vodovod i kanalizacija Herceg Novi, kao i iz hotela u Meljinama i nekoliko građana. Još uvijek ima slobodnoh mjesta ukoliko neko želi da se prijavi da završi obuku i dobije sertifikat o položenoj prvoj pomoći. Ne znamo tačno kada ćemo imati sledeći slobodan termin, sve zavisi od volontera i instruktorke, navodi Mira Krsmanović.

Obuka se radi u paru, a potrebno je najmanje 6 polaznika. Cijena je 35 eura po polazniku.

Zainteresovani se mogu prijaviti svakog radnog dana u kancelariji opštinske organizacije CK-a, putem broja telefona 031/327-320 i 067/419-735, kao i na mail adresu oockhnovi@t-com.me.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code