Početna Sport U subotu Bjelotina MINI ultra trail

U subotu Bjelotina MINI ultra trail

2

Trka Bjelotina MINI ultra trail, u organizaciji Orjen Outdoor i AK Niskogorci, uz podršku LAZURE Marina & Hotel i Agencije za zaštitu i razvoj ORJENA, održaće se u subotu 27.01. u 10:00 časova u okviru petog kola Lazure novske sky MINI lige. Prijave i preuzimanje brojeva obavljaće se od 9 do 9:40 časova u zaseoku Lazarevići na Mokrinama.

Riječ je o mini ultra trail  zbog čega su se organizatori opredijelili na trku u dvije distance, prvu u dužini od 19,50 km i 800 D+, koja će nositi 100 odsto bodova i drugu od 8 km i 400 D+, koja će nositi 50 odsto bodova po uspostavljenom bodovanju.

Prijatelj trke Suplement store Montenegro je opet za najbolje spremilo poklone, a svi vjerni učesnici dobiće od organizatora boce sa logotipom lige.

– Do zaseoka Lazarevići u selu Mokrine dolazi se tako što skrenete na kružnom toku u Meljinama prema Trebinju. Tim putem vozite 10 km do sela Mokrine, odnosno do mjesne zajednice i crkve Sv. Varvare. Tačno preko puta mjesne zajednice je skretanje lijevo u zaseok Lazarevići do koga vozite betonskim putem 1,5 km do kraja betona gdje je i start trke – objašnjavaju organizatori.

Obje staze idu istim putem, od sela Lazarevići prema Sitnici “Ali Begovom” cestom, odnosno makadamskim putem koji je takav cijelom dužinom staze, samo što se okret za dužu varijantu pravi nakon 9,75 km a za kraći varijantu nakon 4 km.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code