Početna Sport U subotu jubilarna 45. regata Kup mimoze

U subotu jubilarna 45. regata Kup mimoze

4

U akvatorijumu hercegnovskog zaliva ove subote biće održana tradicionalna regata 45. Kup mimoze, u organizaciji JK “Jugole Grakalić”, a okviru sportskog programa Praznika mimoze.

Kako je za Radio Jadran kazao direktor kluba, Predrag Peco Vukčević sve je spremno za ovogodišnju jubilarnu regatu, koja startuje u subotu, 9. februara u 11 časova.

Picerija i restoran

– Imamo dovoljno iskustva, pa je sve već pripremljeno. Nadamo se da će vremenski uslovi biti bezbjedni za jedrenje svih učesnika. Regata predstavlja početak jedriličarske sezone, odnosno lige Crne Gore u jedrenju. To je nešto što traje već 45 godina – ističe on.

Na regati, koja svake godine okupi između 30 i 40 jedriličara, očekuju se bokeški klubovi Delfin iz Tivta i Lahor iz Kotora. Jedriličari JK “Jovo Dabović” iz Baošića ne učestvuju u zimskim regatama.

Jedriličari će se takmičiti u već standardnim klasama: Optimist, Laser 4.7, Laser Radial i Laser Standard. Prijave su neposredno prije regate.

Takmičenje će se odvijati po međunarodnim regatnim pravilima (ISAF), pravilima klasa, kao i uputstvu za jedrenje.

4 Komentari

 1. Moje dijete i jos mnoga djeca ne mogu jedriti jer rade samo dva mjeseca u godini,takmicara vise i nema , o kvalitetu ne treba ni pricati. Ne znam kome služi ovaj klub i za sta?

  5
  3
  • Mora da se ti zalažeš za privatizaciju.
   JK Jugole Grakalić je ponos Herceg Novog
   i hercegnovske omladine. Poltroni DPS radi sitne koristi koriste svaku priliku za neargumentovane kritike.

   1
   4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code