Početna Društvo U subotu na Orjenu obilježavanje Međunarodnog dana čistih planina

U subotu na Orjenu obilježavanje Međunarodnog dana čistih planina

0

Povodom 26. septembra, Međunarodnog dana čistih planina, na Orjenu će u subotu, 23.09. biti organizovane tri prigodne akcije sa ciljem proširenja svijesti o potrebi očuvanja planinske prirode ove planine na tromeđi Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Bukova šuma na stazi Vrbanj-Međugorje-Veliki kabao

NVO „Orjen Outdoor i alpinistički klub „Niskogorci“, uređivaće i čistiti planinske staze tokom subote od Rujišta do Subrinog amfiteatra. HPD „Dubrovnik“ će u subotu popodne čistiti od sitnijeg otpada planinske staze kod Vrbanja, dok će planinarski klub „Subra“ imati akciju sakupljanja otpadaka na pravcu od bivšeg motela „Borići“ do Vratla, gdje će za sve učesnike biti organizovan ručak u planinarskom domu „Za Vratlom“ (1160 m), a zatim i branje samoniklog jestivog bilja.

Okupljanje volontera za ovu akciju je zakazano za subotu u 12 h kod bivšeg motela „Borići“.  Zainteresovani se mogu prijaviti, odnosno dobiti dodatne informacije, na telefon 069 360 803 (Željko Starčević).

Aktivnosti na obilježavanju Međunarodnog dana čistih planina odvijaće se uz učešće i pomoć Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju i MZ Kameno-Žlijebi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code