Početna Društvo U subotu proljećna fešta Primavera kod Gradske kafane

U subotu proljećna fešta Primavera kod Gradske kafane

0

Lijepe vijesti stižu iz NVO Ruke, koja će nas, nakon pauze u organizaciji događaja, već sjutra obradovati petim izdanjem Primavere – proljećnog festivala iz ciklusa stađunskih fešti. Posebno raduje činjenica što će fešta biti održana u realnom prostoru, na otvorenom, ali u manjem obimu, saopštili su iz ove NVO.

Ponovni susret kreativaca i publike biće upriličen sjutra, od 10 do 14 časova, na ustaljenoj lokaciji, u centru grada.

„Na maloj terasi Gradske kafane pripremamo malu izložbu rukotvorina sa temom proljeće i ljeto koje dolazi, pretežno će biti izložen nakit i aksesoar za ljude i biljke. U programu su radionica, demonstracija ručne radinosti, javni čas plesa dva hercegnovska plesna kluba i prezentacija ekoloških aktivnosti učenika OŠ “Dašo Pavičić”. Ovom prilikom ne organizujemo donatorsku trpezu zbog toga što taj segment može da proizvede u ovom trenutku nepoželjnu gužvu“, objašnjavaju u ovoj NVO.

Proljećna fešta je, kako podsjećaju, uvijek začinjena aktivnostima na otvorenom i ekološkim sadržajima:

“Vitaminska jadikovka” i “Ljekovito bilje u borbi protiv pandemije Covida 19″ sadržaj je kojim će Primaveru obogatiti učenici OŠ ‘”Dašo Pavičić”. Podržale su ih nastavnice Milica Kovačević, Budimirka Veseli i Jelena Rostović. Učenici – ekolozi različitih uzrasta pripremili su interaktivni program koji je već održan u školi pred odabranom publikom, a za sve zainteresovane biće ponovljen na početku fešte, na terasi nekadašnjeg hotela Rudnik. Nakon skeča koji izvode učenici III razreda, zainteresovanima će nešto stariji znalci objašnjavati ljekovite kvalitete i upotrebu biljaka koje rastu oko nas. Ovaj segment programa će se odvijati na terasi kod nekadašnjeg hotela Rudnik do 12.30h“, dodaju organizatori.

„Obucimo naranču“ je umjetnički performans u koji će biti uključeni učenici iste škole koje će kroz proces voditi nastavnica Marina Perović. Ovaj ekološki i umjetnički akt je osmišljen da skrene pažnju na jedan od gorućih problema posljednjih godina – ogromnu devastaciju naranči i citrusa. U realizaciji učestvuju članovi kluba Pleti i Opleti sa svojim radovima.

Radionica „Hvatači snova – Dream Catchers“ održaće se na maloj terasi Gradske kafane, a radionicu vodi umjetnica iz Herceg Novog – Lili Morska (Ana Bulatović). Učešće je besplatno, ali broj polaznika je ipak ograničen zbog prostora i još uvijek važećih pravila.

Tokom izlozbe Aleksandra Savić (Loopy Loos Chrochet) izložiće unikatne radove i predstaviti tehniku heklanja kao i njegovu primjenu u najnovijim modnim trendovima.

Pozivamo zainteresovane da od 11 časova učestvuju u javnom času plesa – zumba ili samba, ili oboje. Revolución – škola plesa salsa i Zumba Shaira Herceg Novi su sa nama na platou u Parku Boka.

Tradicionalni izlet i radionica upoznavanja sa ljekovitim, jestivim i začinskim biljem biće organizovani u nedjelju u popodnevnim satima. Detalji su na stranicama na Fb i Instagramu, prijavljivanje je obavezno, a kontakt detalji su na veb sajtu – www.ruke.me.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code