Početna Naslovna U subotu prvi gosti u Hotelu Play u Igalu

U subotu prvi gosti u Hotelu Play u Igalu

11

Nakon više od godinu, u subotu, 9.juna biće otvoren hotel Play, koji posluje u okviru SC Igalo. U toku su posljednje pripreme objekta i terena, budući da će gosti, uglavnom, biti sportske ekipe. Tokom proteklih dana obavljena je obuka zaposlenih za rad, a na objektu hotela postavljena je i nova reklama:

„Tokom juna nam dolazi manji broj individualnih gostiju koji su bukirali smještaj, ali većina će biti sportske ekipe, uglavnom, iz Rusije. Pored njih, dolaze i odbojkašice sa Floride, sportisti iz Srbije i BIH”, najavljuje direktor SC Radovan Ralević.

Picerija i restoran

Dobar buking je za sada siguran tokom juna, jula i avgusta. Planirano je da hotel radi tokom čitave godine.

Podsjetimo da je ovo zdanje prethodno bilo u zakupu  kao hotel Adria sport. Ugovor, koji je 2012. godine Opština potpisala sa ruskom međunarodnom sportskom korporacijom na deset godina, je raskinut,  jer Rusi nijesu plaćali redovno zakup. Oni su opremili 35 dvokrevetnih soba i restoran sa 200 sjedišta.

Prvi teren za odbojku na pijesku

Do kraja nedjelje biće uređen i opremljen teren za odbojku na pijesku, u okviru projekta „Elite five“, kojim u SC Igalo žele da afirmišu 5 sportova i pokrenu Novljane na intenzivnije fizičke aktivnosti.

Biće to prvi put da se na terenima SC može igrati ovaj sport, za koji  vjeruju da će zbog atraktivnosti probuditi pažnju Novljana. Kako nam priča   Ralević, opremu za ovaj sport još prošle godine u septembru donirao je Odbojkaški savez Crne Gore, u sklopu projekta „Raširimo mrežu“ ( Expand the net), čiji je cilj promovisanje odbojke na pijesku za dječake, djevojčice i starije.

„Teren će biti iza hotela Play. Narednih dana „raširićemo“ pijesak, mreže, linije. Uglavnom, sve imamo, jer ovo radimo u saradnji sa Odbojkaškim savezom, koji podržava ovaj projekat. Čak će i prvo zvanično takmičenje koje će biti održano u organizaciji Saveza, biti održano na našim terenima i uvršteno u kalendar. Termin još nijesmo dobili, ali vjerujem da će to biti krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca, kada bi krenula i Liga odbojke na pijesku“, navodi Ralević.

Prijavljivanje ekipa je u toku i može se obaviti u SC Igalo. Ekipa mora da broji 5 igrača ( troje + dvije zamjene ). Kotizacija je 25 eura, odnosno 5 eura po igraču, a za najbolje će biti obezbijeđene i nagrade.

„Potenciramo takmičenje gdje su ljudi oslobođeni većeg troška. Jer kotizacija podmiruje one koji će da koriste odnosno održavaju terene, tj. time će biti pokrivene i nagrade učesnicima. Ne idemo ni na kakvu zaradu u tom projektu, već samo da on može da funkcioniše i postane tradicionalan“, objasnio je Ralević.

Pored Lige za odbojkaše biće termina za rekreativno igranje, što bi trebalo da bude besplatno.

Osim odbojke na pijesku, u sklopu Elite five projekta, Novljani mogu da se oprobaju i u stonom tenisu, tenisu, basketu i futsalu.

11 Komentari

  1. Evo će Opština biti bolji privrednik od privatnika. Ako ovo ovako stvarno bude, onda samo čestitke rukovodstvu Opštine i direktoru hotela.

    4
    1
  2. Ima li u nasem gradu vise hotela da imaju nasa imena ili sva moraju biti strana da bi bila moderna? Dajte imena hotelima i objektima da nesto znace jer nas je jezik bogat i steta je sto potezemo toliko stranih rijeci a nema potrebe za tim.

    12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code