Početna Ke Nova U subotu trka sa 65 karića i 100 učesnika, vrijednim nagradama, ludom...

U subotu trka sa 65 karića i 100 učesnika, vrijednim nagradama, ludom zabavom

12

U drugoj trci karića Karotrc 2019, koja će biti održana u subotu, 16. marta, od centra Herceg Novog do Škvera, učestvovaće čak stotinu takmičara u 65 ekipa. To je konačan broj prijavljenih, ističu organizatori, NVO Maškare.

Potvrda prijavljivanja za trku biće ispred Gradske kafane od 9 do 10:30 h. Nakon toga će uslijediti zauzimanje pozicija za probnu/trening vožnju, koja je obavezna za sve učesnike, a koja bi trebalo da počne u 11 h.

Takmičari će startovati na pola minuta u probnoj vožnji, a po završetku, vozilo organizacije će sa Škvera kariće vratiti na početnu poziciju. Nakon toga se po kategorijama “slažu” startne pozicije takmičara, objašnjavaju u ovoj NVO.

Tačno u podne počinje takmičenje za prva 3 mjesta u kategoriji K1-jednosjed, gdje će se 39 takmičara boriti za najbolje vrijeme. U 13 h kreće takmičenje za prva 3 mjesta u kategoriji K2-dvosjed, gdje će se 22 ekipe, odnosno njih 44 boriti za najbolje vrijeme. U 14 h kreće takmičenje za prvo mjesto u kategoriji K3-trosjed, gdje će se 4 ekipe, odnosno njih 12 takmičiti za prvo mjesto.

Takmičari će startovati na minut razmaka u svakoj kategoriji. Po završetku će kod spomenika Tvrtku za takmičare i goste biti pripremljena bokeška pašta šuta.

– Dok se budu sumirali utisci trke, organizacioni tim će sabirati vremena, nakon čega će biti proglašenje pobjednika. Nagrađuju se najatraktivnije vožnje, najmaškaraniji karić, najoriginalnije ime ekipe, najstariji i najsporiji takmičar – podsjećaju iz NVO.

Nagradni novčani fond raspoređen je na sljedeći način:

KATEGORIJA K1                KATEGORIJA K2

I MJESTO  K1-100 EURA        I MJESTO   K2-200 EURA
II MJESTO K1- 70 EURA         II MJESTO  K2-100 EURA
III MJESTO K1 -50 EURA        III MJESTO K2-70 EURA

KATEGORIJA K3
PRVO MJESTO K3 – 200 EURA

Pokrovitelj manifestacije je Opština Herceg Novi, Turistička organizacija i JUK Herceg Fest. Trku su pomogli: kompanija Carine, Krušo niskogradnja, Katunjanin, Reklame Svijet, Citadela, Casa – Igalo, Blueline, Al Posto Giusto, local Caffe, Nautilus, Pizzeria Motiv, Verige 65, LavLuxe, marina Zelenika, Jokina kužina, Citadela, Konoba Feral, Triatlon klub X Herceg Novi, AMSK Podi, Auto servis Prlainović i Auto servis Bery brothers.

Organizatori zahvaljuju Novljanima i svima koji će ih podržati u subotu, uz poziv onima koji ne učestvuju direktno da dođu, bodre favorite, a iznad svega, da se svi dobro zabave.

Obustava saobraćaja zbog Karotrca

Zbog održavanja II Karotrca u subotu 16. marta, put od Novljanke na Toploj Njegoševom ulicom do picerije Tač, biće potpuno obustavljen od 9 do 15 h, a od picerije Tač, ulicom Partizanski put do Škvera od 08:30 do 15 h, za sve vrste motornih vozila osim za vozila organizacije Karotrca, vozila Policije, Komunalne policije, Službe zaštite i spasavanja i javnih komunalnih preduzeća, obavijestili su organizatori NVO Maškare.

12 Komentari

 1. Kakvi komentari,u ovom gradu ne trebaju nikakva dešavanja.Hvala organizatoru i donatorima što su ponovo vratili u naš grad nešto iz naše mladosti.Kao ďeca ovo nam je bila vožnja zadovoljstva i drugarstva ali bez nadoknade.Želim da trka proďe u dobrom raspoloženju i sigurnosti.Sve čestitke za učesnike.

  10
  2
 2. Za nagrade 790€? Sta je sa ostatkom od prikupljeni sredstava? Zasto se ne objavi koliko je sakupljeno i sta su troskovi? Znaci pare u…
  Sramno za ovu manifestaciju koja je pod praznikom mimoze.

  11
  12
  • Organizuj i ti neku manifestaciju, pa uzmi lovu za sebe, kao što ćemo mi da se obogatimo od ovoga, nesrećni komentatoru…😂😂😂

   10
  • Ti mora da si od onih koja nece mafijase za mimozu nego samo na celo drzave, opstine.

   Ja je njenu muziku ne slusam nikad ali ne mozete reci da nije ultra popularna i da je bolja od svih onih retarda koji su brukali ime Crne Gore po Euroviziji i slicno.

   10
   8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code