Početna Društvo U subotu velika akcija u marketima za socijalno ugrožene

U subotu velika akcija u marketima za socijalno ugrožene

2

Crveni krst Crne Gore sprovešće tokom novembra 24. akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice, pod sloganom „Solidarnost na djelu“. Iz te humanitarne organizacije pozivaju kompanije i organizacije da doniraju prehrambene i higijenske artikle za socijalno ugrožene.

Priliku da pomognu  u hrani i higijeni, Novljani će imati u subotu, 10. novembra, za kada je zakazana velika sabirna akcija u nekoliko hipermarketa. Cilj akcije je da se prikupe najosnovnije životne namirnice za oko 200 porodica, kaže za Radio Jadran, koordinatorka OO CK, Mira Krsmanović:

„Akcija će se održati u hipermarketima HDL Laković i Voli u Igalu, IDEA centar u Herceg Novom i Super IDEA u Zelenici. U akciji učestvuju 32 volontera iz osnovnih i srednjih škola.  Biće realizovana u dva termina – od 9 – 13 h i od 13-17 h“, kazala je Krsmanović.

Na svakom punktu biće volonteri sa brošurama i materijalom i animirati građane da doniraju pomoć. Po dva volontera biće iza registar kasa, koji će pakovati pomoć i dalje je distribuirati do Crvenog krsta. Sva prikupljena sredstva i namirnice dijeliće se u Danima Crvenog krsta, od 29. novembra do 6. decembra. Pomoć će prioritetno biti distribuirana porodicama sa spiska Crvenog krsta i Centra za socijalni rad.

Krsmanović je u ime OO CK HN zahvalila građanima i privrednim društvima koji su i do sada u velikom broju podržali ovakve akcije, uz želju da se i u subotu, svi koji mogu, odazovu.

2 Komentari

  1. Naravno da ću učestovati, u Meljinama. Samo mala primjedba na sveukupno korišćenje engleske riječi market umjesto naše samoposluga ili prodavnica.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code