Početna Društvo U sudovima na primorju odložena četvrtina suđenja zbog štrajka advokata

U sudovima na primorju odložena četvrtina suđenja zbog štrajka advokata

5

U Sudu za prekršaje u Budvi sa odjeljenjima u Ulcinju, Baru, Kotoru i Herceg Novom došlo je do povećanog broja odloženih suđenja za čak 1/4, s obzirom da je Advokatska komora Crne Gore donijela odluku kojom je od ponedjeljka 24. maja 2021. godine proglašena opšta obustava pružanja pravne pomoći advokata na području cijele države.

Foto: Pixabay

Kako se navodi u saopštenju zamjenika predsejdnika Suda za prekršaje u Budvi i sudije portparola, Marka Đukanovića, prošla sedmica sedmica ne može biti reperna vrijednost, jer je dvoje sudija odjeljenja u Baru bilo opravdano odsutno:

“Iako je u prekršajnim postupcima, zbog same prirode predmeta, broj opunomoćenih advokata manji u odnosu na ostale sudove prvog stepena, sama brojnost prekršajnih predmeta u radu utiče na postizanje efikasnosti rada sudija. Upravo će obustava rada advokata ukoliko bude potrajala dodatno opteretiti efikasnost rada suda, znajući da je situacija sa pandemijom virusa Covid 19 značajno narušila pomenutu efikasnost, ali i normalno funkcionisanje suda kao cjeline u proteklom period”, navodi se u saopštenju.

5 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code