U susret 11. novembru, Danu borbe protiv pušenja

U susret 11. novembru, Danu borbe protiv pušenja

0
Podijeli

Crnogorska konferencija o kontroli pušenja pod nazivom “Nove perspektive u prevenciji i liječenju od duvanske zavisnosti”, u organizaciji Crnogorskog društva za borbu protiv raka, najavljena je za sjutra u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici, u 12 časova.

Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda stupio je na snagu prije trinaest godina, tačnije 10. avgusta 2004. godine, dok su juna 2011, jula 2012. i januara 2016. godine usvojene njegove izmjene i dopune.

Picerija i restoran

Na pitanja koliko je ovaj zakon dobar ili loš, te da li je koristio ili nije prethodnih godina, odgovoriće eminentni stručnjaci: psiholog – komunikolog mr Radoje Cerović sa predavanjem “Što je zavisnost: Nove koncepcije”, predsjednica Farmaceutske komore Crne Gore, mr ph Milanka Žugić sa temom “Farmaceutska podrška u borbi protiv duvanske zavisnosti” i direktor Centra za obrazovanje i odgoj “Don Bosko” u Podgorici, zatim don Viktor Ganc koji će predstaviti  iskustva Centra za obrazovanje i odgoj “Don Bosko” u borbi protiv odvikavanja od pušenja i drugih zavisnosti.

Ovu, 14. Crnogorsku konferenciju o kontroli pušenja otvoriće predsjednik SO Podgorica, dr Đorđe Suhih.

Inače, 11. novembar u Crnoj Gori proglašen je kao Nacionalni dan borbe protiv pušenja, a obilježava se nizom aktivnosti, predavanjima i inicijativama protiv ove bolesti zavisnosti.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code