U SUSRET 21. MAJU DANU NEZAVISNOSTI

U SUSRET 21. MAJU DANU NEZAVISNOSTI

0
Podijeli

ckm_pressCrnogorskoj kulturnoj mreži je šest godina od sticanja nezavisnosti bio motiv da se najznačajniji datum u ponosnom istorijskom trajanju Crne Gore, obilježi na veličanstveniji način, nego što je to bio slučaj prethodnih godina. U ime ove NVO Aleksandar Damjanović je podsjetio da im je cilj – učiniti svakog građanina Crne Gore svjesnog značaja Dana nezavisnosit, kao što je to slučaj u razvijenim demokratskim državama sa svijetlom tradicijom.

Pod sloganom DA JE VJEČNA CRNA GORA, CKM organizovaće proslavu u tri crnogorska grada, iako je prvobitna ideja bila da proslavu organizuju simbolično, u šest gradova, među njima i u Herceg Novom.

– Imajući u vidu da 21. maj 2006. godine pripada najsvjetlijim datumima ponosnog istorijskog trajanja Crne Gore, nije nas obeshrabrila ravnodušnost onih, koji treba da uče nove generacije kako se voli i poštuje svoja zemlja, pa je Crnogorska kulturna mreža, zajedno sa svojim prijateljima i dokazanim crnogorskim patriotama smogla snage da organizuje proslavu u Pljevljima (19.05.2012.),  Bijelom Polju (20.05.2012.) i  Prijestonici Cetinju (21.05.2012.) – istakao je Damjanović.

Picerija i restoran

Proslave u Pljevljima i Bijelom Polju biće organizovane na Gradskim trgovima dok će proslava u Prijestonici biti organizovana na Studenskom trgu, jer uprava Prijestonice nije dozvolila da bude na Trgu Kralja Nikole.

– Sigurni smo da će naši učesnici najbolje prenijeti naše geslo – da prijateljstvo nema alternativu, a oni su: guslari Stefan Marković i Milica Radović, koji će izvesti odlomak iz Balkanske carice našeg Kralja Nikole, KUD Volođa, KUD Tekstilac, KUD Njegoš, Jelena Zvicer, Danilo Đokić  (učesnici emisije JA IMAM TALENAT), Nemanja Marojević, Aldin Avdiaj, Samir Ramović, Snežana Purić, Muhamed Kolari, Bane Nedović, Nina Petković, WHO SEE KLAPA (koja će održati mini koncert na Cetinju), Anida Idrizović (koja će održati mini koncert u Bijelom Polju), Koktel bend (koji će održati koncert u Bijelom Polju) i Grupa Perper (koja će održati koncerte u Pljevljima i na Cetinju) – najavio je Damjanović.

Voditelji programa biće glumci ansambla CNP Ana Vujošević i Dejan Ivanić i mladi glumac Veljko Čurović.

Novinarima su govorili i učesnici karavana Jelena Zvicer, Samir Ramović, Mehmed Kolari i Adil Avdiaj. Oni su pozvali vršnjake širom Crne Gore da im se pridruže i podrže akciju STOP PODJELAMA.

– Različitosti treba i moraju da budu ono sto nas spaja i jača, a ne razalog za bilo kakve podjele. Premalo nas ima da bismo sebi dozvolili luksuz da se podijeljeni prepiremo i sukobljavamo. Svi zajedno moramo graditi i odrzavati našu kuću – najljepsu nam Crnu Goru.

Upućen je apel predstavnicima vlasti i opozicije da međusobne razmirice ostave po strani, da se ujedine u rješavanju krucijalnog problema, problema nezaposlenosti mladih ljudi u Crnoj Gori.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code