U SUSRET 3.VATERPOLO TURNIRU „TOMO UDOVIČIĆ“

U SUSRET 3.VATERPOLO TURNIRU „TOMO UDOVIČIĆ“

112
0
Podijeli

tomo udovicic turnirTreće izdanje međunarodnog vaterpolo turnira “Tomo Udovičić” za igrače rođene 2001. godine i mlađe održaće se na bazenu u Gružu od 21. do 24. marta. Turnir pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika posvećen je legendarnom treneru Juga, koji je trenirao niz generacija kluba, osvajača medalja na velikim svjetskim takmičenjima. Nastupiće 26 ekipa, 25 iz Evrope i jedna iz SAD-a.
Kako najavljuje organizator biće to najmasovniji turnir na svijetu sa skoro 400 mladih igrača. Nastup su potvrdili zagrebačka HAVK Mladost i Medveščak, splitski Jadran, Mornar BS i OVK POŠK, zatim Zadar 1952., Galeb Makarska rivijera iz Makarske, slovenački Triglav iz Kranja, grčki Vouliagmeni, holandski Taalent Cantraal, tri italijanska kluba: Bogliasco, Camogli i Pallanuoto Trieste, tri srpska kluba: Partizan Raiffeisen, Crvena Zvezda i Vojvodina, španska Barcelonetta, ruski Sthurm, iz SAD-a United vaterpolo klub te Gusar iz Mlina, Cavtat i domaćin, Jug Croatia osiguranje. Na turniru će igrati i četiri crnogorska kluba: Cattaro, Jadran, Primorac i Budva. Biće odigrane 73 utakmice, a voditelj takmičenja biće Srđan Dragojević. Kao i prethodnih godina biće dodjeljena i nagrada za najboljeg igrača turnira koja nosi ime Iva Ivaniša, koji je prije 10 godina tragično preminuo. Ivaniš je bio član Juga i hrvatski reprezentativac.
Tokom turnira, u saradnji sa dubrovačkim Savezom sportova, organizovaće se i seminar za trenere mlađih uzrasta, kako bi se što bolje stručno osposobili za rad sa najmlađim vaterpolistima. Predavači na seminaru biće doc. dr. Boro Štrumbelj, redovni profesor na Fakultetu za sport Univerziteta u Ljubljani, te poznati crnogorski vaterpolista, osvajač brojnih medalja sa svjetskih i evropskih prvenstava, a danas trener, Mirko Vičević.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code