Početna Eco U susret Danu Planete zemlje brojne akcije na primorju

U susret Danu Planete zemlje brojne akcije na primorju

0

Nizom ekoloških akcija – čišćenja i uređenja morskog dobra u 6 primorskih opština, Morsko dobro u saradnji sa NVO-ima obilježiće i ove godine 22. april, Dan planete Zemlje. Kako informišu iz ovog preduzeća, akcijama će se priključiti škole i druge ustanove.

Prva akcija biće održana u subotu, 20. aprila u Kotoru u 9:30 h. MD u saradnji sa NVO „Naša akcija” sprovešće akciju čišćenja od početka MZ Muo prema bivšem hotelu Fjord, zatim Gurdića, Škurde i obale do Žute plaže u Kotoru. Akciju će podržati veliki broj volontera, predstavnici Kulturnog centra “Nikola Đurković”, Planinarskog kluba “Vjeverica”, Triatlon kluba Kotor, Fondacije Kotorskog festivala, NVO „Koltrina“ i ostali.

Picerija i restoran

U istom danu, u ponedjeljak 22. Aprila, akcije čišćenja biće organizovane u Herceg Novom, Ulcinju i Baru. Tog dana u Herceg Novom, tačnije Igalu, čistiće se plaže za djecu sa smetnjama u razvoju ispod starog dijela Instituta, od 10 h. U akciji učestvuju djeca NVO Udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Zrak Sunca“. Akcija nosi naziv “Djeca u krilu Planete”. Osim čišćenja ove, najavljeno je čišećnje još nekih kupališta, ali i školskih dvorišta i igrališta.

Akcija se u utorak, 23. aprila “seli” u Budvu, a počeće u 10 h. Morsko dobro će u saradnji sa NVO Green Net – Zelena mreža sprovesti akciju čišćenja i uređenja prostora ispod Jadranskog sajma, tj. plaže ispod objekta Torch, kao i uređenje javnog mobilijara i zelenih površina u zaleđu plaže. U akciji će učestvovati predstavnici JU Grad Teatar Budva, NVO Eko Centar Budva, djeca JPU „Ljubica Jovanović Maša“, D.o.o. „I Fly“ kao i brojni drugi volonteri i turisti.

Posljednja akcija biće u Tivtu, u srijedu 24. aprila, u 09:30 h. U saradnji sa NVO Arsenal Eko, biće očišćeno podmorje od lučice Kalimanj do šetališta Pine, u kojoj će se pored ronilaca uključiti i predstavnici Zelenog tima opštine Tivat, DOO Komunalno Tivat, Omladinski klub Tivat i učenici OŠ „Drago Milović“.

I službenici Morskog dobra će „zasukati rukave” u ponedjeljak, 22. aprila na akciji u Ulcinju, u čišćenju Velike plaže. Akciju organizuju kompanija Karisma hotels Adriatic Montenegro, RLC Montenegro i lokalna nevladina organizacija iz Ulcinja – NVO Ecovita.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code