U SUSRET DANU VODA: SPOT “SVAKA KAP JE VAŽNA”

U SUSRET DANU VODA: SPOT “SVAKA KAP JE VAŽNA”

99
0
Podijeli

Povodom Svjetskog dana voda, koji se globalno obilježava 22. marta, Vodacom, koji ga tradicionalano obilježava, opredijelio se za snimanje spota pod nazivom „Svaka kap je važna”.

Cilj je promocija vrijednosti vodnog resursa, njegove nezamjenljivosti i prijeke potrebe racionalne upotrebe vode.
Dan voda 2014. u svijetu se obilježava pod motom „voda i energija”, međutim Vodacom nastavlja kampanju „Svaka kap je važna” kojom šalje poruku o racionalnosti korišćenja vode. Spot u kampanji „Svaka kap je važna” ima video format. Sniman je na bazenu u Kotoru i trajanja je 1 minut i 18 sekundi. Autor spota je Dušan Vuleković a učesnici spota su djeca vaterpolisti kluba „Primorac” iz Kotora kategorije 2003/2004. godište koji su sa stručnim štabom odvojili vrijeme za učešće u ovom spotu: Neđo Baštrica, Boris Batuta, Nikola Branković, Jakov Bulajić, Vanja Golubović, Svetozar Janjalija, Toni Katelan, Pavle Krivokapić, Tim Perov, Josip Reichel, Stefan Ristelić, Nikola Ružić, Balša Vučković i Milan Vulović.
Iz Vodacoma zahvaljuju učesnicima na strpljivom i marljivom radu tokom snimanja i upravi VK „Primorca” što su odvojili vrijeme od treninga da daju doprinos ovoj važnoj ekološkoj temi. Aktivnosti povodom obilježavanja Dana voda podržalo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma.
Spot je dostupan na portalu Vodacoma www.vodacom.co.me kao i na portalima: Javnih vodovodnih i kanalizacione preduzeća Bar, Herceg Novi, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Opština Bar, Herceg Novi, Kotor, Tivat i Ulcinj, kao i više radio i tv stanica, među kojima i Radija Jadran.
Prve važne preporuke o problemima vezanim za vodu i vodne resurse bile su formulisane na konferenciji Ujedinjenih nacija o vodama 1977. godine u Mar del Plati (Argentina). Nakon konferencije Ujedinjenih Nacija o okolini i razvoju u Rio de Janeirou, Skupština Ujedinjenih Nacija je rezolucijom od 22. marta 1993. odlučila da se 22. mart svake godine obilježi kao Svjetski dan voda i da se na taj dan, širom svijeta, posebno skrene pažnja na probleme vezane za vodu i vodne resurse. Ujedinjene Nacije su čitavu deceniju (od 2005. do 2015. godine) proglasile međunarodnom decenijom zaštite i očuvanja voda na Zemlji, pod motom “Voda za život”. Prema procjenama stručnjaka, čak 1,1 milijarda ljudi nema pristup pitkoj vodi, a 2,4 milijarde živi bez osnovnih sanitarnih uslova. Bližimo se vremenu kada će potreba za vodom premašiti zalihe, jer po procjenama već u narednih 20 godina, količina čiste pitke vode na svijetu će se smanjiti za trećinu.
S tim na umu, vodu moramo da štitimo i štedimo, svaki dan, na svakom mjestu i u svakoj prilici. Više o štednji vode možete naći na linku.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code