Početna Oko nas Kotor U susret Kotorskom zimskom karnevalu

U susret Kotorskom zimskom karnevalu

1

Kotorske zimske karnevalske  fešte, u organizaciji JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, trajaće od subote 23. februara, do nedjelje 3. marta. Program počinje na Trgu od oružja svečanim otvaranjem u subotu 23. februara, u okviru kojeg će nastupiti Klapa Contra iz Splita.

Foto: JU Kulturni centar “Nikola Đurković”

Dan kasnije na programu je Dječji maskenbal u Poslovnom centru „Vukšić“ u 15 časova, dok će se veliki tradicionalni maskenbal održati 2. marta od 20 časova, na istom mjestu.

Picerija i restoran

Zbog što bolje promocije Karnevala, pored Kotora, predviđeni su abrumi u Budvi i Tivtu. Abrum u Budvi održaće se 25. februara od 17 časova, u Tivtu  26. februara takođe u 17 časova, a istog dana proći će i ulicama Kotora, sa početkom u 18:30h.

Drugi abrum u Kotoru održaće se dan prije otvaranja karnevala, 2. marta u 11 časova. Abrumom Kotorski karneval najavljuju Gradska muzika Kotor, kao i mažoretke udruženja „Fešta“ i studija „Alisa“ iz Kotora.

U staklenoj galeriji Kulturnog centra 28. februara u 19 časova odvijaće se izložba karnevalskih kostima.

Plesni studio „Alisa” imaće na velikoj sceni Kulturnog centra nastup 27. februara u 19 časova “, dok će 1. marta od 19 časova na istom mjestu pod nazivom „Svi smo mi Fešta“ koncert  prirediti mažoretke „Fešta“ sa podrškom „Feštine“ akrobatik grupe.

Progam Kotorskog Karnevala završava se u nedjelju 3. marta velikom karnevalskom povorkom od 15 časova, nakon koje će na Trgu od oružja nasupiti „Terraross“, poznati feštađunski orkestar iz Pulje, nakon čega će biti održan koncert Gorana Karana i benda „Vagabundo“.

Na dan karnevala tradicionalno iz štampe izaći će humoristično-satirični list „Karampana“.

Suorganizator karnevala je Turistička organizacija Opštine Kotor, partner u organizaciji NVO „Fešta“ Kotor, a pokrovitelj je Opština Kotor.

Lastovski karnevao

Tradicionalni Lastovski karnevao, u organizaciji NVO Harlekin, a pod pokroviteljstvom Opštine Tivat i Turističke organizacije Tivat, zakazan je za nedjelju 24. februar u 14 časova.

Po običaju, nakon spaljivanja karnevala, slijedi Mali maskenbal u hotelu Kamelija.

Iz NVO Harlekin pozivaju sve učesnike karnevala da pripreme što bolje maske, jer ih očekuje bogat fond nagrada, a prema najavama nastup pripremaju brojne grupe i pojedinci iz Tivta i okolnih gradova.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code