U susret popravnim i prijemnim ispitima, kao i upisu u Srednju školu

U susret popravnim i prijemnim ispitima, kao i upisu u Srednju školu

0
Podijeli

Intenzivnije obaveze za one koji kreću u JUSMŠ Ivan Goran Kovačić, maturante, ali i one koji će morati da polažu popravne ispite, počinju od 13. avgusta.

Kako informišu iz ove obrazovne ustanove, učenici maturskih razreda koji će ići na ekskurziju, tog dana, u 9 h, moraju doći u školu na informativni sastanak sa razrednim starješinama i predstavnicima turističke agencije, kako bi dobili detaljnije informacije. Uz to, neophodno je da ponesu uplatnicu za prve tri rate.

Picerija i restoran

Polaganje popravnih, stručnih i završnih ispita za stručne škole počinje u utorak, 14. avgusta. Crnogorski-srpski, bosanski, hrvatski jezik i književnost (interno i eksterno) polagaće se usmeno, 14. avgusta u 11 h, a engleski jezik ( interno i eskterno ) polagaće se usmeno 15. avgusta u 11 h.

Kuvarstvo, praktična nastava –tehničar kulinarstva, restoraterstvo i praktična nastava – tehničar usluživanja, polagaće se u petak 17. avgusta u 9 h. Polaganje jezika za smjer frizer biće u utorak, 14. avgusta u 11 h, a praktična nastava polagaće se u petak, 17. avgusta u 9 h.

Popravni maturski i stručni ispiti u avgustvoskom ispitnom roku za crnogorski-srpski, bosanski, hrvatski jezik i književnost biće obavljeni u utorak, 14. avgusta u 11 h, za engleski jezik u srijedu 15. avgusta u 11 h i matematiku u četvrtak 16. avgusta u 11 h. Raspored internih ispita biće naknadno objavljen.

O polaganju popravnih, diferencijalnih i razrednih ispita raspored je istaknut na oglasnoj tabli škole. Ispiti počinju 17. avgusta.

Od 15. do 17. avgusta podnosiće se prijave za naknadni konkurs za upis u I razred. Kandidati podnose prijavu, originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole, diplome i uvjerenja o rezultatatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodjeljenim priznanjima. U toku trajanja roka za podnošenje prijava, komisija je dužna da svakog dana objavi ažuriranu rang listu prijavljenih kandidata radi njihovog informisanja o mjestu na rang listi. Na utvrđenu rang listu može se podnijeti prigovor u roku od tri dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code