Početna Društvo U Sutorini osvijetljeno 59 kuća

U Sutorini osvijetljeno 59 kuća

16

Puštanjem u rad dva kilometra javne rasvjete u Sutorini večeras je u Herceg Novom počeo zvaničan program  povodom 21. maja, Dana nezavisnosti, decenije obnove nezavisnosti i 1000 godina državnosti Crne Gore.sutorina pustanje u rad javne rasvjete 190516 3Osvijteljen je dio opštine koji je do sada bio u mraku. To što su novom svjetlošću obasjani 59 kuća i vikendica, kako se čulo na proslavi, rezultat je dobre saradnje građana i Opštine. No, to je, prema riječima Zorana Kovačevića iz Organizacionog odbora, tek početak uspješne saradnje mještana Sutorine i lokalne samouprave.

sutorina pustanje u rad javne rasvjete zoran kovacevic – Možda je ovo za nekoga mali projekat, ali za ovaj dio Sutorine je  veoma značajan. On pokazuje kako se dobra komšijska saradnja, uz pravilnu i iskrenu komunikaciju sa lokalnom upravom realizuje na pravi način. Sutorina je zapadna kapija Herceg Novog i Crne Gore, to je dio grada koji je dosta vremena zapostavljan, a to je naša kapija prema savremenom i razvijenom svijetu – rekao je Kovačević.

Mještani Sutorine nadaju da će konačno lokalna uprava i državne institucije prepoznati značaj ovog mjesta i kroz razvoj kvalitetne planske dokumentacije i investicije obezbjediti pravilan razvoj ovog dijela hercegnovske opštine.

savo radanovicPredsjednik Mjesne zajednice, Savo Radanović, ozvaničio je početak rada javne rasvjete i okupljenim mještanima i gostima predstavio program rada ove Mjesne zajednice.

– Mještani Sutorine savremeno razmišljaju i tako se izjašnjavaju, što je u proteklih 15 godina smetalo lokalnoj upravi koja je zbog toga kažnjavala Sutorinu i mještane tako da ništa nije ulagano u naše mjesto, pa ono danas izgleda ovako. Dolaskom nove uprave otvorena su sva vrata i mještani su odlučili da počnu da uređuju svoje mjesto – kazao je Radanović.

Samodoprinosom žitelji Sutorine su sakupili 8.900 eura, postavili 47 stubova za javnu rasvjetu i kupili kabl za cijelu trasu rasvjete. Lokalna uprava je postavila nedostajućih 13 stubova, u vrijednosti od 3.700 eura i obezbjedila 60 sijalica nove led rasvjete, u vrijednosti 15 hiljada eura.

sutorina pustanje u rad javne rasvjete 190516 2Radović najavljuje i da će dio naselja Lučića, uz podršku Opštine, narednih dana dobiti javnu rasvjetu, a zaselak Šćepoševići će uskoro dobiti vodu. Ispred škole je postavljen novi koš, a firma Krušo doo nasula je put koji povezuje Sutorinu i Mojdež.

U narednim mjesecima planirana je izgradnja skretnice za nekadašnju željezničku stanicu, za šta je potrebno 6.000 eura, za što su mještani već dobili saglasnost resornog Ministarstva.

sutorina pustanje u rad javne rasvjete 190516 5Planiran je i nastavak izgradnje javne rasvjete od škole do crkve sv. Nikole, kao osvjetljenje cijele magistrale od granice sa Hrvatskom na Debelom brijegu do hipermarketa Voli u Igalu.

sutorina pustanje u rad javne rasvjete 190516 4Svečanosti u Sutorini pored brojnih mještana prisustvovali su potpredsjednik Opštine Dragan Janković, sekretari opštinskih resora i predsjednik hercegnovskog DPS-a, Slobodan Radović Krušo.

sutorina pustanje u rad javne rasvjete 190516 6

16 Komentari

 1. Ako neki stranac ovo bude citao pomislice dje su ovi kad u 21. vijeku slave stavljanje lampiona. A onda kako bude dalje citao steci ce utisak da je HN elitno turisticko mjesto, onda ce se zbuniti i morace do spine da se malo umije da mu se um razbistri. Ali tamo nece biti vode. Sto ce kukavac?

 2. Lijepo je to sto je osvijetljena Sutorina,sto se nasipaju putevi,uredjuju tereni.
  Svakako prijatnije za oci bilo koga kad prodje tuda nekada i sad.
  Za opstu kulturu samog sebe,mjesta..opstine..pojedinac treba da dozivi podizanje svijesti i ulaganje vrlo malih napora da bi se stvorio ugodniji i kvalitetniji zivot dopsinoseci ovim akcijama.
  Ono sto je trn u oku i sto stoji knedla u grlu svakog moralnijeg covjeka je kicenje tudjim perijem.

 3. Botovi dragi,stvarno ne znate ni matematiku iz Osnovne škole,ili nećete da znate,jer samo omalovažavate svaki mali napor zajednice.Dosadni ste.Sutorina je primjer kako građani mogu i treba da djeluju da bi poboljšali život u svom dvorištu,.ulici,mjestu,gradu…Kao što piše,samodoprinosom,sakupili su 8900 eura,a nešto,” malo” ,saberite, 18.500 eura pomogla je Opština.I šta tu nije u redu.A,da nije, to što za 14 godina nije uspjela prošla vlast,a sada svijetli 59 kuća…Samo nastavite!

 4. Ovdje mi nešto nije jasno. 1. Zašto ovdje nisu prisutni Predsjednica Opštine N.Aćimović i Predsjednik Skupštine A.Radman? Jer je ovo početak proslave 21.maja 2. Je li ovo finansirala Opština od naših para, ili DPS jer je pola OO DPSa bilo ovdje?

 5. Bravo, sve pohvale za inicijativu Danilu i Savu iz novoizabranog Savjeta Mjesne zajednice. Što se tiče dežurnih kritičara, ništa novo, pišu oni što znaju, ali ne znaju što pišu. Znam da je proteklih mračnih 15 godina Sutorina imala i tada Savjet i predsjednika Mjesne zajednice pa rasvjete nije bilo, a sad su kao krivi oni koji su inicijativu pokrenuli i rasvjetu napravili. Sutorani, srećan Vam praznik i hvala Vam na večerašnjem gostoprimstvu. E, da, NEK JE VJEČNA CRNA GORA !

 6. Pretuzno je cemu se mi radujemo, ljudi sami skupili pare, opstina malo pomogla, dva, tri dezurna glumca stala na pozornicu, i hvala institucijama sto nas nisu sprijecili da si okucnice osvjetlimo

 7. A viđi nam čelnika!!!
  Nešto nisam u toku, neka mi neko kaže kad se otvaraju novi hoteli, šetalište koje je skroz rekonstruisano, nova škola u Igalu i ostalo???

 8. Jesam li ja nesto pogresno protumacila ili su mjestani skoro sve sami izfinansirali i postavili, a ono odjednom sve zaluga nove vlasti? 🙂 Ili moja logika ne radi, ili se ovdje neko kiti tudjim perjem,

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code