Početna Kultura U Tivtu Festival uličnih performera

U Tivtu Festival uličnih performera

0

Tivatskim ulicama tri večeri, od 24. do 26.jula, hodiće umjetnici na štulama, u okviru Festivala uličnih performera InArt . Festival počinje sjutra u 21 sat. Performeri koji će u Crnu Goru donijeti duh svjetskih metropola stižu iz osam zemalja, poručuju organizatori.

Na festivalu će se održati i crnogorska premijera predstave „Pentesilea“ trupe Teatro Dei Venti iz italijanskog grada Modene koji će donijeti duh antičkom mitologijom i dešavanjima tokom Trojanskog rata. U pozadini Trojanskog rata, dvije ličnosti, muškarac i žena, bore se u dvoboju i zaljubljuju jedno u drugo. Dva lika su Ahil, najhrabriji od svih grčkih heroja i Pentesilea, kraljica Amazonki, ona koja voli mir, ali donosi oluju, pola bijes – pola milost. Pentesilea je jedna glumačka predstava za dva bića koja su pola zvijeri pola ljudi.

Na festivalu će nastupiti i Companie Depaso, italijansko – čileanski duo koji je spojio ljubav prema modernom plesu, cirkuskim vještinama i trapezu u jedno.

Trupa Fire Flow is Srbije specijalizovana je za nastupe sa vatrom, njihov nastup pun dinamike i energije dodatno će zagrijati atmosferu na festivalu.

Na InArt-u premijerno će biti prikazana i predstava „Klovnovska posla“ koju po tekstu Zorana Šoškića igra Sejfo Seferović. Predstava govori o životu, zgodama i nezgodama klovna Kokoa, a obiluje humorom, muzikom, lutkarskom igrom.

Pored programa za najmlađe na festivalu je i predstava „Zalutali metak“, Dramskog eksperimentalnog studija „Đeca cvijeća“, namijenjena nešto starijoj publici. To je priča o zgodama i nezgodama veterana gospodina XY, sakupljača sekundarnih sirovina, kada nelojalna konkurencija, suptilnim metodama, nastoji da ih otjera sa njihovog posjeda.

Festival InArt su podržali TO Tivat, Ministarstvo kulture Crne Gore i NTO.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code