Početna Oko nas Tivat U Tivtu naloženo zatvaranje dječjih igrališta, 368 aktivnih slučajeva sa koronavirusom

U Tivtu naloženo zatvaranje dječjih igrališta, 368 aktivnih slučajeva sa koronavirusom

0

Predsjednik opštine Tivat, Željko Komnenović, naložio je zatvaranje dječjih igrališta i teretana na otvorenom i urgirao da Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat i Odjeljenje bezbjednosti Tivat maksimalno pooštre kontrolu poštovanja epidemioloških mjera, svako iz svoje nadležnosti – zaključeno je na sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Foto: Opština Tivat

Kako saopštavaju iz lokalne uprave, Komnenović je informisao o on-line sastanku predstavnika Opštinskog tima sa Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje, koji je rezultovao redovnom komunikacijom koju opština ostvaruje sa ove dvije institucije.

Epidemiološka služba Doma zdravlja Tivat bilježi smanjen broj oboljelih na dnevnom nivou, a po riječima direktorke dr Jasminke Anđelić, ova zdravstvena ustanova raspolaže dovoljnim količinama PCR i brzih testova, ali i drugih medicinskih sredstava. U Tivtu je trenutno 368 aktivnih slučajeva obolijevanja od koronavirusa.

“U toku su pripreme za početak vakcinisanja, i po trenutnom planu imunizacija će se sprovoditi u prilagođenom kontejneru postavljenom uz sam objekat Doma zdravlja. Prvo će se vakcinisati zdravstveni radnici i osobe starije od 80 godina”, navela je dr Anđelić.

Po izvještaju načelnika OB Tivat, Dragana Kontića, policija je u proteklih 10 dana izvršila kontrolu 252 lica, kojima je izrečena mjera samoizolacije. U istom vremenskom periodu podnešene su četiri krivične prijave. OB Tivat vanredno angažuje službenike kako bi pokrili sve aktivnosti. Redovne kontrole sprovodi i opštinska komunalna policija i inspekcija, u svim djelovima grada, obilazeći ugostiteljske objekte, javne površine na kojima se stvaraju redovi. Kontroliše se i poslovanje taksi prevoza i primjene epidemioloških mjera u javnom prevozu.

Iz Crvenog krsta Tivat je saopšteno da je u proteklom periodu pomoć u higijenskim i prehrambenim paketima stigla do 120 romskih porodica, a namirnice su dostavljene i za 60 porodica u stanju socijalne potrebe. Tivatski Crveni krst na Lovanju je dopremio 20 paketa tople odjeće i higijenske pakete po potrebi. Neometano radi i geronto servis, a za naredni period planirana je i podijela ćebadi.

Dežurni telefon Crvenog krsta Tivat je 069 968 173, a aktivan je i broj opštinskog call centra (069 351 251), na koji građani mogu pozvati ukoliko im je potrebna pomoć oko kupovine i dostave osnovnih namirnica.

Kakos u saopštili iz Opštine Tivat, Služba zaštite i Komunalno preduzeće Tivat definisali su raspored sprovođenja dezinfekcije javnih prostora i ustanova za period od narednih 8 dana. Naredni ciklus dezinfekcije grada otpočinje sutra uveče nakon 21h, a u ovoj aktivnosti svoj doprinos daju Dobrovoljno vatrogasno društvo, DVD “Krtoli” i “Vodovod i kanalizacija” Tivat.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code