U Tivtu neobična izložba neobičnog slikara Lea Đokaja

U Tivtu neobična izložba neobičnog slikara Lea Đokaja

0
Podijeli

Izložba slika Lea Đokaja pod nazivom “Kompozicije”, u organizaciji Galatea Gallery i Centra za kulturu Tivat, biće upriličena u komplesku ljetnjikovca Buća, u kapelici Sv. Mihovila, sjutra u 21:30 časova. Izložbu će otvoriti predsjednica Opštine Tivat, dr Senžana Matijević.

Leo Đokaj je neobičan umjetnik, neobičnih djela. Crnogorskoj javnosti poznatiji kao kompozitor. Rođen je 1966. godine u Milješu kod Tuzi. Završio je Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi prof. Dragana Karadžića. Član je ULUCG-a od 2009. godine.
Leo je autor koji nije često izlagao svoja djela. Imao je nekoliko kolektivnih i samostalnih izložbi. Učestvovao je na izložbama Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore, a posljednju samostalnu imao je u KIC-u “Malesija” u Tuzima ove godine.

Picerija i restoran

– Njegovo početno pojavljivanje kao likovnog stvaraoca neuobičajeno je vidno zapaženo. Istoričari umjetnosti i likovni kritičari izrazili su uvjerenje da je Leo prirodno i logično harmonizirao prošlo i sadašnje u umjetnosti, tradiciju i moderno, da njegove slike korenspondiraju sa recentnim savremenim pojavama i da istovremeno pokazuju poznavanje i primjenjivanje osnovnih komponenti likovnog jezika, da nema lutanja, ali da ima plodotvornih traženja. Njegova djelatnost odvija se na planu slikarstva i muzike. Talenat likovnog izraza ispoljio je rano, posebno u oblasti muzike sa nesumljivim talentom stvara ime uglednog i plodnog kompozitora. Leo je autor ili koautor mnogobrojnih sopstvenih, kao i koautorskih djela umjetničkog i dokumentarno-umjetničkog obilježja, po čemu je veoma cijenjen – navodi se u najavi ove izložbe.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code