Početna Oko nas Tivat U Tivtu postavljanje taktilnih površina za lakše kretanje slabovidih i slijepih osoba

U Tivtu postavljanje taktilnih površina za lakše kretanje slabovidih i slijepih osoba

0

U naredna tri dana u Tivtu će biti ugrađene taktilne površine kojima se javne saobraćajne površine  prilagođavaju kretanju slijepih i slabovidih osoba. Lakše snalaženje ovim osobama biće na raskrsnicama ulica 21. novembra i II Dalmatinske, te prilazu JZU Dom zdravlja.

Izvođač radova je kompanija Tehnotekstil doo Nikšić, a vrijednost ugovorenih radova je 5.754,76 eura, navode iz tivatskog Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.

Ugovorom je predviđeno postavljanje taktilnih crta vodilja (užljebljena površina) sa čepastim površinama, odnosno taktilnim poljima upozorenja.

Na osnovu akcionog plana koji se fazno realizuje, te godišnjeg programa rada, radi prilagođavanja javnih saobraćajnica kretanju lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom, u centru Tivta su do sada taktilne površine ugrađene na raskrsnicama ulica II Dalmatinske i Palih boraca i na raskrnici ove sa Njegoševom ulicom.

Ove površine su hodne, reljefno obrađene, čepastog ili užljebljenog uzorka. One slijepim i slabovidim osobama omogućavaju lakšu orijentaciju u prostoru, samostalno kretanje i pristupačnije javne objekte svih namjena.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code