Početna Oko nas Tivat U Tivtu uspostavljen telefonski centar, počela dostava

U Tivtu uspostavljen telefonski centar, počela dostava

0

Opština Tivat organizuje dostavu hrane i drugih namirnica građanima iz rizične grupe – samohranim osobama starijim od 65 godina, hroničnim bolesnicima i nemoćnim osobama.

Foto: Opština Tivat

Korisnici geronto programa već su zbrinuti i lica u stanju teške socijalne potrebe već su zbrinuti servisom OO Crveni krst.

Sistem pokriva teritoriju cijele opštine.

-Cilj akcije je da osobe po kojih je korona virus najveći rizik ostanu u svojim domovima a da namirnice dobiju na efikasan i brz način. Volonterski dostavni servis počeo je sa radom danas u 09.00 časova i funkcionisaće sve dok bude aktuelna epidemiološka situacija. Dostava će biti isporučivana svakog dana izuzev nedjelje, ali će telefonski centar raditi za građane 24h- informišu iz lokalne uprave.

Pravo na dostavu namirnica putem servisa imaju osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, osobe otežanog kretanja, trudnice, slabovide osobe i druge rizične kategorije.

Način funkcionisanja dostave: Korisnici pozivaju telefonom telefonski centar, ostavljaju potrebne lične podatke i volonterima govore koje su namirnice potrebne. Potom ih volonteri obiilaze, preuzmu porudžbu u pismenoj formi i novac i odu u nabavku.

Period u kojem je moguće naručiti namirnice je od 09.00 do 19.00 a isporuka se obavlja u istom periodu. Telefonski centar radi 24 časa za sve informacije. Korisnici plaćaju namirnice po cijeni u tržnom centru, bez dodatih troškova na ime dostave, jer volonteri rade besplatno.

Pravila: moguće je naručiti do 15 namirnica (u najvećoj pojedinačnoj težini do dva kilograma). Nije moguće naručiti alkohol, niti druge proizvode sa liste “luksuznih roba”.

TELEFONSKI CENTAR OPŠTINSKOG TIMA 032 671 318 i 069 351 251

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code