Početna Društvo U toku čišćenje korita Opačice

U toku čišćenje korita Opačice

11

Čišćenje korita potoka Opačica je u toku. Korito je produbljeno toliko da od Džorovog mosta do dna potoka sada ima oko tri metra, pa i mehanizacija može proći ispod mosta, saopšteno je iz lokalne uprave.

U oblasti oko Opačice posebno je izražen problem plavljenja, zbog čega su mještani Zelenike tražili da se uradi proširenje ispod Džorovog mosta, što Opština sada realizuje u koordinaciji sa Mjesnom zajednicom Zelenika-Kuti. Imajući u vidu obim radova i potrebnu mehanizaciju, za ovaj posao je angažovana privatna građevinska firma.

Čišćenje Opačice dio je preventivnih aktivnosti gradskih službi i preduzeća na održavanju vodotoka, kako bi se osigurao brži protok atmosferskih voda i smanjio rizik od poplava tokom perioda obilnih padavina.

„Komunalno-stambeno“ od 1. avgusta radi na čišćenju korita potoka i rijeka od Igala do Kamenara. Oni, zajedno sa predstavnicima lokalne uprave, Službom komunalne policije i inspekcijskog nadzora i Službom zaštite i spasavanja u ovom periodu intenziviraju obilaske terena, radi evidentiranja svih „kritičnih tačaka“ koje je neophodno sanirati da bi se smanjio rizik od poplava, zaključuje se u saopštenju.

11 Komentari

  1. Kakav crni mazalo ! On radi samo ono sto ima za svoj interes. Uposljava svoju privatnu mehanizaciju za poslove koji se obavljaju u Zelenici. A za Zeleniku ? Pa nije stavio ni kantu za smece otkad je na toj funkciji. I niko iz te Mjesne zajednice. Zelenika je najsiromasnija i najzapustenija Mj zadnica u Opstini. A nekad je bila centar . Eto koliko oni rade za Zeleniku. Dovoljno je proci putevima kroz Zeleniku i vidjeti ko vodi Zeleniku i gdje je tu domacin? Bitna je plata i zsposlenja njih oar u Mj zajednici.

  2. Da je ociscen potok prosle godine ne bi se desila poplava! Trebala se desiti poplava da bi oni digli nanos od tri metra ispod mostaOova vlast a nijedna prethodnih godina ,nista ne radi za Zeleniku. Mjesna zajednica na celu sa Mazalom Vujinovicem nista nije uradila za Zeleniku , niti ce. Sigurno je za ciscenje potoka angazovan Mazalo 2, brat od Mazala Vujunovica ,sa njegovom mehanizacijom . To je ta privatna firma koja je angazovana za te radove. Sve jedni drugima namjestaju i dok je tako, desavace se poplave . Sad do sledece poplave nece se cistiti ispod mosta. Zalosno. . Opstina pokosi potok 31, avgusta ,svake godine na kraju ljeta. A od maja do kraja avgusta, potok smrdi pun zaba , zmija, smeca, pacova, trave u visini od dva metra, komaraca itd itd. E kad svi turisti odu, onda se kosi. Izmedju ostalog, zgrada Rusa i njihove kanalizacije sa fekalijama ,zagadjuje put i narod koji tu prolazi. A Zajecarac ima specijalne privilegije u Opstini i moze da srusi obalu potoka i iz svoje kuhinje izbaci cijev od sudopere u potok. I to nikog ne zanima . Komunalna dolazila i nikom nista. Tako rade nase sluzbe. Sad ciste potok od nanosa a dje su bili godinama kad im bager ispod mosta nije usao. Pa da bolje ikad nego nikad.

  3. Ove godine komunalno stambeno (uz privatnike), je uradilo fantastican posao na ciscenju kanala u Zelenici.
    Samo da pitamo opstinu kad ce im plate?

  4. Sad čistite rijeke kad vam je partijski drug završio poslove kod Čeda Popovića na Hotel Carine. Kao da nema drugih građevinskih firmi(prevoznika)

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code