Početna Društvo U toku izgradnja javne rasvjete Meljine-Podi u dužini od oko 4km, vrijedne...

U toku izgradnja javne rasvjete Meljine-Podi u dužini od oko 4km, vrijedne više od 180.000 eura

3

Na dionici magistralnog puta Meljine-Petijevići, od kružnog toka u Meljinama do naselja Podi, tačnije skretanja za zaselak Rusmani, uskoro će zasijati javna rasvjeta. Radi se o projektu vrijednom 181.265,26 eura, koji finansira Opština Herceg Novi – navodi se u saopštenju.

U toku su građevinski radovi, odnosno iskopi temeljnih rupa za postavljanje više od 100 stubova javne rasvjete na trasi dugoj oko četiri kilometra.

Realizacijom ovog projekta biće riješen problem neosvijetljenog, izuzetno prometnog dijela magistralnog puta, čime će se osigurati veća bezbjednost za sve učesnike u saobraćaju, a posebno pješake i bicikliste koji koriste navedenu dionicu.

Radovi su započeti protekle nedjelje, a ugovoreni rok za završetak posla je 60 dana. Izvođač je kompanija ”Ramel”, koja je odabrana za najpovoljnijeg ponuđača na tenderu koji je u martu ove godine raspisala lokalna uprava. Radovi se izvode na osnovu glavnog projekta koji je izradila kompanija ”Nalex”.

Vrijedi podsjetiti, duž magistralnog puta Meljine-Petijevići tokom protekle godine izgrađen je trotoar na dvije dionice, od stambeno poslovnog objekta „Igalopromet“ do kuća Murišića u Meljinama, kao i na Podima, tačnije kod vidikovca na mjestu Torion. U planu je nastavak projekata kojima se poboljšava bezbjednost vozača i pješaka na ovoj dionici – izgradnja trotoara na još dvije lokacije na Podima, od vidikovca ka Meljinama i u blizini područnog odjeljenja osnovne škole ”Milan Vuković”.

3 Komentari

  1. Pa čekajte, a kad je međunarodna magistrala u pitanju, kroz Pode, onda se ljutite na mototrke. A kad je treba osvijetliti onda je nevažna. Ej, u pamet se!
    Podrška za svjetlo kroz Pode!
    Podrška za svaki zrak svijetla bilo gdje (i u glavi, i u misli, i u riječi)!

  2. Trotoar i rasvjeta za Pode,ne kažem da ne treba, ali gdje je trotoar na Igalu na magistrali? Nema ni trotoara ni pješačkog prelaza na potezu od skretanja za Mojdež do petlje. Pješaci idu magistralom, a preći ulicu je ljeti je prava mora.

    9
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code