Početna Ekonomija U toku revizija završnog računa Opštine Hreceg Novi

U toku revizija završnog računa Opštine Hreceg Novi

2

Opština Herceg Novi angažovala je HLB Mont Audit doo iz Podgorice, koji je na tenderu bio jedini prijavljen, za reviziju završnog računa Opštine za proteklu godinu. Reviziju će obaviti prof dr Đorđije Rakočević, prema uslovima i standardima Zakona o reviziji.

Revizija obuhvata provjere računovodstvenih evidencija i druge postupke revizije neophodne za formiranje revizorskog mišljenja, objasnila je sekretarka za finansije i lokalne javne prihode, Irena Vučković:

– Revizija će pokazati kompletne prihode i rashode Opštine za prošlu godinu, računovodstvenu evidenciju, primjenu računovodstvenih evidencija i sve što ide uz to. Napravili smo verziju završnog računa po stavkama budžeta za prošlu godinu, koju će kontrolisati revizor, nakon čega će to biti predato Skupštini – kazala je Vučković.

Revizija završnog računa zakonska je obaveza lokalne uprave, koja predstavlja ispitivanje dokaza na bazi uzoraka koji potkrjepljuju iznose objavljene u prijedlogu završnog računa, dodala je ona.

Rok za izradu revizije završnog računa je mjesec od potpisivanja ugovora HLB-om, tj. do 23. maja.

Vrijednost ugovora o izradi završnog računa Opštine za prošlu godinu je 3.480 eura sa PDV-om.

2 Komentari

    • nije to problem samo opstine nego i drugih preduzeca , zloupotreba sluzbenih auta u privatne svrhe treba se odmah zaustaviti to bar nije tesko !!!

      11
      1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code