Početna Društvo U toku transport oko 6000 kubika grita i kontaminirane zemlje iz Porto...

U toku transport oko 6000 kubika grita i kontaminirane zemlje iz Porto Montenegra u Bijelu

5

U Španiju će brodovima koje je angažovala francuska kompanija Valgo, pored grita iz Bijele biti izvezeno i preko 6000 kubika iz bivšeg Arsenala. Već nekoliko dana traje transport grita koji je uskladišten u dijelu marine Porto Montenegro, na lokaciji UP41, potvrdio je za Radio Jadran, PR marketing menadžer kompanije Adriatic marinas, Danilo Kalezić.

Grit se doprema kamionima, prekrivenim ceradama, do privremenog skladišta do utovara za Španiju.

– Lokacija u Porto Montenegru je bila potpuno zaštićena i bezbjedna, ali je vrijeme da se grit odatle ukloni. Kompanija Valgo u Bijeloj je počela preuzimanje grita s ciljem da se iz nautičkog naselja potpuno skloni i na najbezbjedniji način odveze u Bijelu. Transport obavlja Eko reciklaža. Riječ je o 3200 kubika grita – navodi Kalezić.

Inače, ovaj poduhvat je, na pitanje Radija Jadran što će biti sa gritom iz bivšeg Arsenala, najavio još u novembru na pressu u Bijeloj ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović:

– Na lokaciji bivšeg Arsenala je napravljeno nulto stanje, kao što će biti napravljeno u Bijeloj. Ako nešto ne pravi prijetnju za životnu sredinu, ono se samo konstatuje i nastavi se dalje. Ono što je prijetnja, kao u slučaju Bijele, a to je ne samo grit, već razna ulja i deterdženti, iziskuje mnogo posla da se ukloni. Našli smo najbolje partnere, sa kojima rade naši najbolji. Riješićemo ovu vrstu problema u Bokokotorslom zalivu – poručio je tada Radulović.

5 Komentari

  1. Porto ovaj Porto onaj..Porto moj..konobari cistaci vozaci security kuvari bastovani sobarice kurbe recepcioneri vodici…to su glavni poslovi za Montenegrine …

    32
    2
  2. Vidim ja lijepo da ce narod platiti I ovo za Porto Montenegro…jer odakle tim mucenicima pare…Treba im dati subvencije I sve za dzabe… Necete ni vi jos dugo… Sve ce doci na naplatu pre ili kasnije…mislite o tome…

    33
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code