Početna Društvo U toku upis mališana u vrtiće

U toku upis mališana u vrtiće

0

Konkurs za upis u novske vrtiće i jaslice JPU “Naša radost” za školsku 2018/19. godinu počeo je u ponedjeljak, 14. maja i trajaće do petka, 1. juna. Upis je moguće obaviti u svim vaspitnim jedinicama: na Savini, odnosno u odjeljenje za djecu od 3 do 6 godina u Školskom centru i u jasličnom odjeljenju u zadužbini Nikole Ukropine u Igalu, zatim u vaspotnoj jedinici u Igalu, na Toploj, u Zelenici i u Bijeloj.

Godišnje obično hercegnovske predškolske ustanove prime oko 1000 mališana, pa se očekuje da tako bude i ove godine. Upis se može obaviti od 10 do 12:30 časova, svakog radnog dana u svim vaspitnim jedinicama.

Kako je naznačeno u Konkursu, za upis mališana u vrtić i jaslice roditelji su dužni da podnesu uredno popunjen Zahtjev za upis djeteta, koji se dobija u prostorijama gdje se obavlja upis, a nalazi se i na sajtu http://vrtic-hnovi.me/polazak-u-vrtic

Pored toga potrebno je donijeti i potvrde o zaposlenju oba roditelja, penzijski ček za roditelje penzionere, a roditelji studenti potvrdu sa fakulteta.

Uz tu dokumentaciju, roditelji su u obavezi da na uvid dostave i izvod iz matične knjige rođenih.

Roditelji koji ostvaruju mjesečni prihod po članu domaćinstva u iznosu ili manje od minimalne zarade mogu da dostave potvrdu o tome radi umanjenja cijene boravka djeteta u vrtiću i jaslicama.

Korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice dužni su da dostave potvrdu Centra za socijalni rad,  a samohrani roditelj uvjerenje o kućnoj zajednici ili drugi dokazo koji potvrđuje taj status.

Za djecu koja do kraja kalendarske godine pune 5 godina potrebno je dostaviti samo Izvod iz knjige rođenih.

Upis djece koja već idu u vrtić obavlja se popunjavanjem zahtjeva za upis.

Rezultati upisa biće objavljeni na oglasnim tablama vaspitnih jedinica 18. juna 2018. godine.

Ukoliko se u Ustanovu prijavi veći broj djece od broja slobodnih mjesta, upis se obavlja na osnovu kriterijuma propisanih Pravilnikom o upisu. Direktorica JPU “Naša radost”, Tanja Dulić međutim, uvjerena je da do takve situacije neće doći, te da će sva djeca biti upisana.

U novske vrtiće u prosjeku bude upisano oko 1000 mališana, ali taj se broj tokom školske godine mijenja, kazala je Dulić i dodala da i u 2018/19. očekuje sličnu situaciju.

Cijena na mjesećnom nivou će ostati ista, odnosno 40 eura po djetetu.

Zaključivanje, odnosno potpisivanje ugovora o međusobnim pravima i obavezama između roditelja i Ustanove, obavljaće  se u periodu od 18. do 30. juna. Ukoliko roditelj ne potpiše ugovor, smatraće se da je odustao od upisa.

U školsku 2018/19. godinu djeca se u vrtičima upisuju u programe:
– primarni, odnosno cjelodnevni program u vremenu od 6 do17 časova
– primarni-poludnevni program u vremenu od 6 do  11:30 časova
– besplatni kratki trosatni program u vremenu od 15 do 18 časova – vrtić Topla
– program pripreme za osnovnu školu djece uzrasta od 5 godina -namijenjen djeci koja nijesu obuhvaćena primamim programom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code