Početna Sport U Trci zdravlja devet štafeta, u Dječijem duatlonu 45 mališana

U Trci zdravlja devet štafeta, u Dječijem duatlonu 45 mališana

1

Igalo, ispred Titove vile, bilo je mjesto za start i cilj dva lijepa i korisna sportska događaja, 4. Trku zdravlja i 3. Novski dječiji duatlon. Organizatori iz TK X Herceg Novi i ovoga puta su uspješno animirali sugrađane u nastojanju da podstaknu  sportski duh i promovišu zdrave stilove života, jednako kod odraslih i najmlađih.

U štafetnoj Trci zdravlja učestvovalo je 9 ekipa, po 2 muška i 2 ženska člana, odnosno osam ekipa iz Herceg Novog i jedna iz Kotora. Vremenske prilike su išle na ruku kako takmičarima tako i organizatoru. Neposredno prije starta kiša je prestala da pada i omogućila učesnicima da postignu odlične rezultate.

Najbolje vrijeme 32:56 , na trasi od Titove Vile do Omladinskog parka i nazad, ostvarila je ekipa “Furijoza” (Marija Đukić, Marija Bošnjak, Boris Kosović, Perica Vučković). Drugo mjesto osvojila je ekipa “Boka”, sa vremenom 34:05 (Goran Baltić, Goran Sekulić, Tamara Lepetić, Marija Marković). Treći su kroz cilj prošli članovi ekipe Kotor tri/četiri, uz vrijeme 35:55 (Nevena Komnenić, Dragan Jovanović, Sanja Tot, Miloš Komnenić).

Nakon Trke zdravlja održan je 3. Novski dječiji duatlon.

Iako je prijavljeno 55-oro djece na startu se pojavilo 45, u dvije uzrasne katogorije, od  7 do 11 i od  12 do 15 godina. Za prvih 10 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji  firma Moto Shop je uručila je prigodne nagrade.

– Kao organizatora nas veseli veliki odziv djece, iako bi on bio i veći da nije bilo kiše neposredno uoči početka takmičenja. Osmijesi na njihovim licima nam daju podstrek da nastavimo sa istim i sličnim događajima. Već na ljeto 13. jula nas očekuje državno prvenstvo u akvatlonu (plivanje i trčanje) u okviru kojeg će se održati 2 trke za djecu – poručuju iz uprave TK X Herceg Novi.

Djeca su vozila bicikla Šetalištem, odnosno Obalom Nikole Kovačevića. Stazu su obezbjeđivali članovi kluba i volonteri. Za vrijeme biciklističke trke bilo je obavezno nošenje kacige.

Generalni sponzor ove godine firma Moto Shop, je obezbijedila prigodne poklone za učesnike, a neposredno prije trke obavljala je kontrolu i servis bicikala.

Rezultati:

7-11 godina (600m trčanje – 1200m bicikl – 300m trčanje)

Dječaci:
1. mjesto Andrija Vasiljević
2. mjesto Đoko Vasiljević
3. mjesto Jakov Glebov

Djevojčice:
1. mjesto Bjanka Bulajić
2. mjesto Vjera Bulajić
3. mjesto Tijana Đukić

12-15 godina (1000m trčanje – 3000m biciklo – 500m trčanje)

Dječaci:
1. Aleksandar Filip
2. David Filip
3. Luka Šumar

Djevojčice:
1. Hanna Rozhko
2. Jelena Šuran
3. Milica Vukićević

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code