Početna Oko nas Trebinje U Trebinju kazne za parkiranje na zelenoj površini i do 250 maraka

U Trebinju kazne za parkiranje na zelenoj površini i do 250 maraka

2

Lokalna uprava u Trebinju težeći boljem komunalnom redu, kažnjavaće s preko 100 KM (50 Eura) vozače koji budu nepropisno parkirali automobile.

Kazne za nepropisno parkiranje umjesto dosadašnjih 30 KM mogle bi porasti na 50 KM, a za parkiranje na zelenim površinama i do pet puta više u odnosu na sadašnje, pište portal Trebinje live.

– Nesavjesni vozači ostavljaju vozila i na uređenim zelenim površinama. Pokrenuli smo inicijativu prema Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove za izmjenu Odluke o bezbjednosti saobraćaja na području grada kako bi povećali kazne, posebno za parkiranje na zelenim površinama – rekao je načelnik Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije, Bojan Čvoro.

Novim mjerama biće obezbijeđeni bolji uslovi za kretanje pješaka, ali i zaštita zelenih površina kako bi grad što uređeniji dočekao ljetnu sezonu, ističu u lokalnoj upravi.

Komunalna policija u Trebinju je u proteklih mjesec izdala 118 prekršajnih naloga za nepropisno parkiranje.

Tende i suncobrani u istim bojama

Čvoro navodi da će i ove godine ugostiteljski objekti u centru grada biti u obavezi da u ljetnim baštama imaju tende i suncobrane istih boja, kako bi uže gradsko jezgro izgledalo ljepše tokom turističke sezone.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code