U turističkim centrima pojačan nadzor: Na terenu 70 inspektora

U turističkim centrima pojačan nadzor: Na terenu 70 inspektora

8
Podijeli

Uprava za inspekcijske poslove počela je još od 11. juna da sprovodi pojačani nadzor u primorskim opštinama i planinskim turističkim centrima, sa 70 inspektora.

Oni obavljaju kontrole prema planu Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone, kao i po prijavama, koje u znatnom broju pristižu od građana iz svih primorskih opština, saopštavaju iz Uprave.

Picerija i restoran

Najveći broj prijava usmjeren je na oblast radnih odnosa, sanitarno-higijenske uslove u hotelima, pružanje turističkih i ugostiteljskih usluga i zaštitu ekonomskih interesa potrošača.
Ekipe Uprave za inspekcijske poslove, koje će obavljati pojačan inspekcijski nadzor u toku ljetnje turističke sezone, čine inspekcije rada, zaštite i zdravlja na radu, zdravstveno-sanitarna, turistička, tržišna, kao i ostale inspekcije koje će se uključivati po potrebi.
Obavljaće nadzor ispunjenosti uslova za obavljanje djelatnosti, posebno kod objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra, izdavanje fiskalnih računa, utvrđivanje porijekla robe, kao i nadzor u ugostiteljstvu, trgovini i zanatstvu.

Takođe i nadzor bezbjednosti vode za piće u hotelima i odmaralištima, izdavanje fiskalnih računa za usluge plažnog mobilijara, nadzor turističkih agencija, vodiča i izletničkih programa, kao i nadzor u pogledu zapošljavanja, radnih odnosa i zaštite na radu, posebno na gradilištima.

8 Komentari

 1. Došli da otmu i odnesu za Podgoricu i ovo malo jada što je preteklo. Samo navalite, imamo mi i kožu na leđima, kad sve drugo odnesete!

  23
  4
 2. Postovani , molio bi inspekcije da se pozabave nelegalnom ulicnom prodajom hrane. Pice , kafe Tjestenine, sendvici , kukuruzi .. ipak nije posteno da setaju ulicama. Hvala

  14
  8
  • A ja bi zamolio ovu drzavu da obezbedi radna mjesta kako narod u borbi za golu egzistenciju nebi prodavali kukuruz tjesteninu sendvice i sta jos nabroja.

   13
   3
   • Bez želje da advokatišem lošoj državi, posla ima, ali je većina nezaposlenih gadljiva na sve što nije kancelarija. Broj gasterbajtera iz susjednih država približno je ravan broju nezaposlenih. Razumijem da onaj ko je završio fakultet za kosmonauta ne želi da radi na gradilištu, ali nakon što odbije, to postaje njegov problem. Trebao se prije upisa na fakultet raspitati kolike su potrebe Crne Gore za kosmonautima.

    9
    5

Ostavite komentar

*

code