U TIVTU 11. MEĐUNARODNA RADIONICA DUVAČA

U TIVTU 11. MEĐUNARODNA RADIONICA DUVAČA

286
0
Podijeli

Pina BubanjaMeđunarodna radionica za duvačke instrumente, koju 11. put organizuju nevladina organizacija „Ars praesentia Boke Kotorske” i Muzička škola Tivat trajaće do 25. avgusta.
Ove godine je okupila oko 70 učesnika – polaznika, koje će podučavati 10 profesora iz zemalja u regionu. Na radionici su kao i proteklih godina zastupljeni flauta, oboa, klarinet, fagot, saksofon, truba, horna, trombon i tuba. Nakon završene radionice, polaznici će dobiti priliku i da nastupaju u kamerim ansamblima.
„Ono što je jako važno kod ovakvih radionica je individualna nastava sa svakim polaznikom pojedinačno”, kazala je za naš radio predsjednica NVO „Ars praesentia Boke Kotorske”, Pina Bubanja.

„Pored toga, od velikog je značaja i kasniji rad polaznika u kamernim ansamblima i duvačkim orkestrima, a rezultate radionice prezentovaćemo 23. i 24. avgusta na koncertima u Zavičajnom muzeju pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru”.
Na jednom od koncerata sviraće zajedno i polaznici i profesori, dok će se na drugom koncertu predstaviti samo profesori. Bubanja navodi da je značaj ovih radionica, s obzirom na desetogodišnju tradiciju, itekako važan za Crnu Goru, pogotovo za Muzičku školu u Tivtu.
„Prošle godine dobili smo Srednju muzičku školu – odsjek za duvačke instrumente. Pored doprinosa koji radionica ima za muzičko obrazovanje, bitno je naglasiti i da je naš gradski orkestar Glazbeno-prosvjetno društvo “podmlađeno” muzičarima.
Polaznike podučavaju: Marina Nenadović, Nataša Paklar Marković, Matej Šarc, Ognjen Popović, Veljko Klenkovski, Nenad Jankovic, Mladen Đorđević, Nenad Vasić, Aleksandar Benčić i Laslo Dieneš.
Organizaciju 11. Međunarodne radionice za duvačke instrumente ove godine pomogli su Opštini Tivat, kompanija „Adriatic marinas – Porto Montenegro” i Hotelsko- turističko preduzeće „Mimoza” Tivat.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code