Početna Turizam U uvali Trašte otvoren prvi hotel – Čedi Luštica Bay

U uvali Trašte otvoren prvi hotel – Čedi Luštica Bay

4

U novom gradu na Jadranu – Luštica Bay, prve goste primio je prvi od sedam hotela Čedi /The Chedi Luštica Bay/. Hotel je smješten na pjeni od mora, s prekrasnim pogledom na zaliv, marinu i Jadransko more.

Kompanija GHM koja upravlja hotelom i ultraluksuznim brendom Chedi, inicijalno osnovanim u Aziji i na Dalekom Istoku, nastavlja širenje u Evropi novim luksuznim hotelom sa 5 zvjezdica na prestižnoj lokaciji u Crnoj Gori.

„Izuzetno smo uzbuđeni što puštamo u rad prvi hotel u Luštica Bay-u, najvećem integrisanom razvojnom projektu u Crnoj Gori na poluostrvu Luštica. Naši prvi gosti su iz Zapadne Evrope, i radujemo se što imaju priliku da se upoznaju s našim besprekornim servisom u jedinstvenom elegantnom okruženju sa rafiniranim, ali opuštenim tradicionalnim priobalnim ambijentom“, izjavio je generalni menadžer hotela The Chedi Luštica Bay, Mark di Rujter.

Smješten između smaragdne morske vode i planinskog predjela, na ulazu u Uneskovu svjetsku kulturnu baštinu Boke, Čedi hotel sa 111 smještajnih jedinica raspolaže sa 45 soba i 5 apartmana, a ima i 61 kondominijum uključujući 4 apartmana i penthaus, što ga čini jednim od najvećih luksuznih hotela na ovom području.

Hotel takođe nudi privatnu plažu, zatvorene i otvorene bazene i prostor za sunčanje, te direktan pristup mirnom šetalištu i marini. Konferencijski i poslovni centar su takođe prvoklasni sa konferencijskim salama i prostorom za koktele.

Hotel je dizajnirao priznati TVS Design studio iz Atlante u SAD, koji je usvojio moderno tumačenje vernakularne arhitekture, sa savremenim, svježim i prozračnim dizajnom GG&Grace, iskoristivši pogled i prelijepe predjele i koristeći upravo materijale koji naglašavaju originalnu priobalnu lokaciju. Mješavina smjelih nijansi bijele boje sa prirodnijom primarnom paletom daće hotelu jedinstveni karakter i pružiti gostima trenutak opuštanja i inspiracije.

Hotel ima dva restorana s pogledom na smaragdnu zalivsku vodu i koristi najsvježije lokalne namirnice za pripremu hrane. Hotel takođe ima i predvorje i bazen, SPA centar i plažne barove.
Čedi Luštica Bay je drugi evropski hotel tog brenda kompanije GHM i prvi na Balkanu.

Glavna marina u Luštici Bay je takođe puštena u rad ovog ljeta i u prvoj fazi nudi smještaj za 52 motorna plovila i jedrenjake dužine do 35 metara, što će se proširiti na 176, a planirana je i značajna sekundarna oblast za vezivanje manjih plovila.

Iz kompanije Luštica Development podsjećaju da Luštica Bay nudi smještaj na pjeni od mora, hotele, vezove, a privlačna atrakcija za zvijezde biće prvi golf teren sa 18 rupa u Crnoj Gori koji je dizajnirao Geri Plejer, koji će se otvarati u fazama i trebalo bi da bude završen 2021. godine. Početna faza će obuhvatiti više od 1.500 nekretnina, uključujući apartmane, vile i gradske kuće. Projekat predviđa izgradnju i dvije vrhunske marine koje nude 226 vezova na period do pet godina.

4 Komentari

 1. Lijepo bi bilo kad bi se narodu objasnilo da “61 kondominium” , odnosno više od pola kapaciteta hotela, predstavlja privatne apartmane koje vlasnici izdaju kad nisu tu… u suštini, sva im se investicija u turizam svodi u izgradnju marina i apartmana i vila za prodaju…

  14
  2
  • To nema nikakve veze jer su u sklopu hotela,isto kao i RegRnt u Tivtu.U regentu je 100 stalno zapošljenih( 80 tivćana) sa prosječnom platom od 700 eura.
   Isto će tako biti i na Luštici.
   Naravno,ima i primjera kao što navodi “Novljanka” kao “Tri Cane” u Budvi,to je taj vid kondominium-a.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code