U “VODOVODU” PLATE PRIMAJU PREKO SINDIKATA, A OTKUD SINDIKATU PARE?

U “VODOVODU” PLATE PRIMAJU PREKO SINDIKATA, A OTKUD SINDIKATU PARE?

271
0
Podijeli

vodovod upravna zgradaJoš jedna “vrela” tema za dva dana će se naći pred odbornicima lokalnog parlamenta u Herceg Novom. Prema prvobitnom predlogu dnevnog reda razmatraće i predlog Odluke o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću “Vodovod i kanalizacija” Herceg-Novi, a po dopunjenom od prošlog petka pred njima će biti i Izvještaj o ostvarenju budžeta u periodu 1. januar – 30. jun 2013.
Račun JP “Vodovod i kanalizacija” je i dalje blokiran, a prema onome što su danas saopštili novinarima u DPS-u, 150 radnika nije dobilo plate još od novembra prošle godine. Takođe, izbor direktora je odložen, na jednoj od predhodnih Skupština, koja se nije saglasila sa odlukom UO da to bude Zoran Šabanović. Tokom ljeta veći dio opštine bio je bez vode. – Predlog DPS-a da se o tome raspravlja odbila je vladajuća koalicija. Pa čak i sada kad se situacija ništa bitnije nije promjenila, oni ne nalaze za shodno da odbornike upoznaju sa stanjem u “Vodovodu”, nego daju predlog Odluke o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću “Vodovod i kanalizacija” – kazao je Dragan Janković.
DPS je takođe u saznanju da je četvoro lica uplaćivalo Sindikatu “Vodovda” između 40.000 i 45.000 eura, na osnovu čega je Sindikat isplaćivao radnike “Vodovoda” sa po 200 do 350 eura.
– Ne kažem da to nije u redu, dobro je da Sindikat pomaže i treba da pomaže, ali ima u tome i drugih stvari koje su nejasne. Postoje nadležni organi koji to treba da kažu, nije moje da o tome govorim – istakao je Janković.
On se nemalo čudi zašto o problemima u ovom izuzetno važnom javnom preduzeću za grad, ne raspravlja lokalni parlament.
Inače, na adresu Vodovoda stigao je i račun za utrošenu vodu iz Regionalnog vodovoda, na koji je Herceg Novi bio priključen od 13. avgusta i tako djelimično utolio žeđ stanovnika rivijere. Po saznanjima našeg radija, račun je na 31.000 eura, do 30 avgusta, kada je iz novskog “Vodovda” rečeno da za dodatnim količinama vode više nema potrebe.
Predsjednik opštine Herceg Novi, Dejan Mandić, danas je izjavio da “Vodovod” taj novac nema, tako da će taj račun platiti iz budžeta, ali ne prije nego o tome odbornici 18. septembra, ipak, kažu svoje.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code