Početna Društvo U vrtiću jedno dijete inficirano, 15 zaposlenih u izolaciji

U vrtiću jedno dijete inficirano, 15 zaposlenih u izolaciji

10

Jedno dijete predškolskog uzrasta inficirano je korona virusom, dok je 15 zaposlenih u JPU Naša radost, kao inficirani ili kontakt, u samoizolaciji. Od toga, šest je nastavno osoblje, potvrđeno je Radiju Jadran u vrtiću.

Dio roditelja obratio se redakciji Radija Jadran u vezi ovog problema, smatrajući da je najbolje da se vrtić privremeno zatvori, kako bi se spriječilo širenje infekcije.

“Svi su evidentirani u Epidemioloskoj službi i njihovo stanje se prati. Najlošija situacija je u VJ Savina zbog čega smo kontaktirali Epidemiološku službu, a oni su nas uputili na Institut za javno zdravlje, od kojih čekamo dalje preporuke za rad. Za sada, mi uspijevamo da organizujemo rad na adekvatan način ali zbog sigurnosti i zdravlja kako djece, tako i zaposlenih, ipak smo kontaktirali nadležne službe”, kazala je Radiju Jadran zamjenica direktorice, Ana Petrušić.

Kad je riječ o djeci, prema njenim riječima, informacije dobijaju od roditelja.

Ove školske godine u vrtić Naša radost upisano je 1.126 mališana, od čega ovih dana dolazi oko 300, što je nešto manje od 30% upisanih .

Kao i u vrtiću i u jaslicama je znatno manji broj djece od uobičajenog, tako da sve funkcioniše u skladu s preporučenim mjerama, koliko je to u jednoj predškoslkoj ustanovi moguće ispoštovati, uvjerava Petrušić.

10 Komentari

 1. Zasto da se srami i cega da se srami, vrtici ce se zatvorit pitanje je dana, mozda vec sutra. I u pravu je djeca u predskolskoj dobi skupljaju viruse i prenose ih.

 2. Evo ja znam 5 roditelja koji svako jutro ostave djete u vrtic spuste se na kafu u galeriju i forte onda odu do grada malo prosetat i jos malo kafenisat i onda po djete i kuci. Znaci imaju gdje snjim nego nemogu snjim kafenisat.

  18
  1
 3. Samo da vam djeca nisu kuci, makar svi vaspitači pocrkali. Ovo je uzas od riditelja koji protestvuju i boli ih za zaposlene. Sramota, zatvarajte, djeca su prenosioci .

  34
  7
  • Jel te sramota kad tako pricas,to mozda po sebi samom/samoj.Razmisljas li da ima roditelja koji rade i da im nema ko djecu cuvat a nemaju po 20,30e dnevno da placaju zenu da ih cuva?? Razmisljas li da oni rade da bi prehranili to dijete i njih same,da imaju da plate stan,rezije i kredite? Srami se guzice kad obraza nemas.

   19
   4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code