U ZAGREBU OBAVLJENO ŽRIJEBANJE ZA NOVU REGIONALNU VATERPOLO LIGU

U ZAGREBU OBAVLJENO ŽRIJEBANJE ZA NOVU REGIONALNU VATERPOLO LIGU

0
Podijeli

www.hvs.hrUmjesto Jadranske, nova regionalna vaterpolo liga počeće 4. oktobra i trajaće do 4. aprila.

Za razliku od prošlogodišnjih, u ovoj će učestvovati i vaterpolo klubovi iz Srbije, uz klubove iz Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.
U ligi će se takmičiti 16 klubova, raspoređenih u dvije grupe.
Crnu Goru predstavljaće Jadran, Primorac i Budva. Srbiju 4 kluba: Partizan, Crvena Zvezda, Radnički i Vojvodina.
Od hrvatskih klubova nastupaće Opatija, Jug, Mladost, Medveščak, Jadran Split, POŠK i Mornar. Slovenija će imati jednog predstavnika, Branik.
Nakon prvog dijela prvenstva po 4 najbolje ekipe u svakoj grupi nastaviće borbu za vrh, a ostali borbu za donji dio tabele.
Kako nam je kazao predsjednik VK Jadran, Đuro Marić, na današnjem sastanku Upravnog odbora lige u Zagrebu usaglašene su propozicije i niz tehničkih pitanja. Žrijebanje grupa obavljeno je po principu rada LEN-a. U odnosu na predložene sastave grupa došlo je do određenih izmjena, tako da će grupe od 4. oktobra biti podjeljene:
Grupa A: Primorje, Mladost, POŠK, Jadran Split, Branik, Radnički, Partizan i Budva.
Grupa B: Jug, Jadran, Mornar, Primorac, Medveščak, Opatija, Crvena Zvezda i Vojvodina.

Picerija i restoran

U Jadranu nastavljaju sa radom jednakim tempom, kao i prošle godine, uz nova pojačanja, rekao nam je trener VK Jadran, Vladimir Gojković:
– Ipak smo mlada ekipa i ne možemo da se zanosimo rezultatima jedne godine. Cilj nam je da napredujemo i da već sljedeće godine budemo ozbiljna ekipa na evropskoj sceni. Probaćemo da doguramo što je više moguće, prije svega da odbranimo dvije titule sa domaćeg terena, koje smo odradili kao autsajderi, a napravili uspjeh. Sada smo najkvalitetniji od domaćih klubova i nastojaćemo to da održimo.
Direktor Vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Petar Porobić za naš radio je kazao da bi nova regionalna liga trebalo da da novi zamajac ovdašnjim igračima, novi elan za nove pobjede, jer kako je dodao u Triglav Jadranskoj ligi došlo je do zasićenja, igraju stalno isti klubovi, ne ulaze novi, ne izlaze stari.
– Svi procjenjujemo da bi ta liga bila izuzetno značajna jer je u Triglav ligi došlo do svojevrsnog zamora materijala. Izgubila je jednu sportsku dimenziju zato što je 12 klubova igralo u istom sastavu, i gubila se sportska motivacija. Mislim da nam jedna liga na tako većem prostoru daje šanse za eventualno nove sponzore, reklame i marketing, a na nama je da li ćemo to znati da iskoristimo.
Do kraja sljedeće sedmice znaće se i tačan redosljed odigravanja utakmica, a raspored i detalji oko propozicija biće poznati u petak.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code