U zaleđu Novog: Novo kolo Sky MINI TRAIL lige trasom od 5,4...

U zaleđu Novog: Novo kolo Sky MINI TRAIL lige trasom od 5,4 km

1
Podijeli

Trka pod nazivom Kameno Sky MINI EXTREME, u okviru 4. kola Novske Sky MINI TRAIL Lige organizatori iz NVO Orjen Outdoor najavljuju za  subotu, 4. mart.

Premda je riječe o “extreme” trci, maksimalno je prilagođena svima sa osnovnom kondicijom i osnovnom tehnikom kretanja u planini. Staza  je duga 5,4 km i 300 D+. Na kraju trke svim takmičarima će biti obezbijeđen čaj u Caffe Bar-u “Karkas”.

Picerija i restoran

Start je na Kamenom kod caffe bara “Karakas”, gdje će biti organizovano i preuzimanje startnih brojeva u 9 časova. Organizatori ističu da brojeve neće davati poslije  9:40, pa mole sve učesnike da do tada budu na startu.

Prvi dio staze je lagan i ide prema vidikovcima Šilobod, pored koga se samo prolazi i arheološkom nalazištu Đevojačke grede. Nakon toga se spušta u stari kamenolom “Prvoborca”, gdje takmičare očekuje i prva kontrolna štipavica KT1 Kamenolom.

Nakon čekiranja, staza vodi do starog puta kroz Kotobilj, sadašnja rekreativna zona “Kameno”, i ide do vidikovca Tajno brdo, gdje je planirana druga kontrolna tačka KT 2 Tajno brdo.

Organizatori napominju da staza sa starog, asfaltnog puta skreće na Tajno brdo i poslije čekiranja vraća se na isti put, a nakon toga nastavlja na stazu koja ide južno prema Kotobiljskom i izvoru Zelenac. Jednim kratkim dijelom staza vodi prometnim asfaltnim putem Herceg Novi – Trebinje, pa organizatori mole sve učesnike da vode račina o bezbjednosti.

Kod izvora Zelenac staza naglo skreće desno, u tehnički zahtijevan dio prema vrhu Čakotin (Cilj), gdje je potrebno imati iskustvo kretanja u planini. Staza će biti označena trakicama i zastavicama.

Svi učesnici su u obavezi da potpišu izjavu da učestvuju na sopstvenu odgovornost. Djeci neće biti dozvoljeno učešće.

– Na istoj stazi (sa veoma malim izmjenama za trku) smo imali promociju trail trčanja u januaru ove i predhodne godine. Tada smo napravili video koji možete, ako niste nikad bili, iskoristiti za detalnije proučavanje staze. Najzanimljiviji dio je pred samim ciljem, a na videu počinje od 2:50-podsjećaju iz NVO Orjen Outdoor – – kazali su iz NVO Orjen Outdoor.

Video je na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=aptzG36SK2s

Organizator će učesnicima, kao i do sada, obezbjediti osvježenje na cilju. Trka se boduje za novsku Sky MINI trail ligu, uspostavljenim sistemom bodovanja. Svaka trka nosi slijedeći broj bodova, počevši od prvog mjesta: 100, 88, 78, 72, 68, 66 i dalje svako mjesto po dva boda manje, sve do tridesetog mjesta, gdje svako dalje mjesto nosi po 1 bod manje. Od 6 trka lige, zbir svih bodova sabira se za konačan poredak.

Pomoć i informacije na telefon +382 69 603 389 /// e-mail: orjenoutdoor@gmail.com /// www.facebook.com/OrjenOutdoor

1 komentar

Ostavite komentar

*

code