Početna Društvo U Zelenici i Bijeloj dvije pasarele

U Zelenici i Bijeloj dvije pasarele

36

Pored postojeće pasarele na magistralnom putu iznad OŠ Dašo Pavičić na Toploj, lokalna uprava planira izgradnju još dvije – u Zelenici i Bijeloj (Panorama). Time će biti uspostavljena kvalitetnija regulacija saobraćaja i bezbijednost pješaka.

Prijedlozi Odluka naći će se na januarskom skupštinskom zasijedanju. Odluke predstavljaju osnov za izradu glavnih projekata i izdavanje građevinskih dozvola.

Podnosilac zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole je Opština Herceg Novi ili drugo lice uz saglasnost Opštine Herceg Novi.

Izradu tehničke dokumentacije obaviće Agencija za izgradnju i razvoj Opštine Herceg Novi, samostalno ili u saradnji sa drugim ovlašćenim licima, pri čemu vodeći projektant (kao i privredno društvo), treba da ima odgovarajuće reference za izradu tehničke dokumentacije za ovu vrstu objekata.

Investitor je obavezan da do podnošenja zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole pribavi Katastar instalacija od nadležnih javnih preduzeća i reguliše sva prethodna pitanja koja se odnose na imovinsko-pravne odnose i pripremne radove za potrebe građenja objekta u Zelenici i Bijeloj.

36 Komentari

 1. Gledam ja na internetu šta je passarella. Kad ono Argentinac Daniel Passarella, prvak svijeta u fudbalu 1978. godine! Neće valjda njega postavljati na magistralu?! Ma đe, ko je to još vidio?

 2. Sta je sa Igalom, od pjesackog prelaza poslije semafora do petlje nema nijednog pješačkog prelaza. Koliko je naselje na tom potezu? Mora se pretrčavati magistrala sto je veoma teško u ljetnom periodu.

 3. Najveći problem ljeti je pješaški prelaz na kružnom toku Meljine i kod Volija I Cungu Meljine.Zaustavi se totalno saobraćaj jer ko zečevi idu jedan po jedan preko džade.Ili izbrisati zebre pa neka koriste podzemni prolaz za prelazak ceste a ne kao klonju ili pasarela kod Cunge i Volija.U suprotnom saobraćaj će biti koma.

 4. DRAGI PRIJATELJI I SUGRADJANI HVALA VAM I STO PRIJE DA SE IZGRADE TE PASARELE A POSEBNO U BIJELOJ KOD PANORAME! TE DIONICE SU OPASNE PO ZIVOT ! SPASITE NECIJE ZIVOTE I IZGRADITE IH STO PRIJE !!!

 5. Predizborni trik jadne opstinske koalicije na vlasti. EVO VIDJECETE DA CE OVO PRED IZBORE BITI…KAO…POKRENZKI SMO PRICEDURU ALI NAM DRZAVA NIJE DALA, jer su pasarele na putu i u putnom pojasu magistrale koja je u državnoj nadležnosti. ISTI JE SLUCAJ I SA BICIKLISTICKOM STAZOM…Samo me čudi od Radija Jadran jeli Ovo PROMO tekst, ako niste uzeli pare za njega, što ih ne upitaste kako misle to da sprovedu…?

 6. Ako pasarela bude sa pokretnim stepenicama moze ovako ne bacajte pare bezveze. U Novom svaki 10-ti koristi pasarelu kod policije a podvoznjak u Meljinama skoro pa niko.

 7. Ova obecanja treba dobro zapamtit, brzo ce izbori obecase Skolu u Igalo, obecase autobusku stanicu, obecase parking ispred opstine, obecase lift od Skvera do centra, obecase spratove na Mjesnu Zajednicu i Ilijn park u Igalo i jos dosta obecase i to sve za ovu godinu sto im je preostalo a ove tri su proveli u zaposljavanju i nije im bilo bitno sto je ko zavrsio radno iskustvo itd. vazno je da nosi crvenu krsvatu.

 8. Pasarela je potpuno pogresna koncepcija jer pjesake tjera da se penju, bukvalno, na drugi sprat. Podvoznjak je isti problem, samo sto je penjanje na drugom kraju.

  Rjesenje, ali skupo i jedino ispravno i na duge staze fantasticno isplativo je da se drumski saobracaj spusti, a pjesaci ostanu na “zemlji”.

  Ovo vam je slucaj sa pasarelom kod Doma zdravlja. Pogledajte koliko je ljudi koristi i koliko je generalno “neudobna” za koristenje

  • Ne znam šta fali pasareli kod Doma zdravlja,živim na Toplu 2 već 10 godina i ne znam jesam li ikad prešla magistralu,stalno koristim pasarelu. Samo neupućeni mogu da tvrde da se ovaa pasarela ne koristi,da ne pričam kolliko je korisna za djecu pri odlasku i povratku iz škole,a tek penzićima para valja. Malo je nezgodna za invalide i majke sa kolicima,pogotovo za invalide.,e na to bi trebalo obratiti pažnju.

   • Malo je djece koristi. Podji te i pogledajte poslije casova, pogotovo ona djeca koja cekaju autobus na stanici tj trotoaru. Sto stanicu ne uradite….Alo …

   • Topla 2:

    Na Toploj zivim (sam ziveo) od 1982 godine, a od 1998 sam vozac sa ogromnim iskustvom, predjenim kilometrima u lokalu i nema dana da kada silazim sa Tople, neko ne pretrcava ulicu. Prosto, pasarela nije dobro projektovana, pristupne rampe su lose, a nije postavljena ograda koja sprjecava pjesake da pretrcavaju ulicu i vodi ih na pasarelu.

    S druge strane, u svijetu, drumski saobracaj se spusta ispod nivoa zemlje, a pjesacki ostavlja na zemlji, cime se stvara mnogo brzi protok, povecava sigurnost i na kraju krajeva stvaraju mnogo ljepse urbane sredine. Skupo jeste, ali je krajnji rezultat fantastican.

    Kod nas generalno nisu toliki problem pjesaci, koliko je veliki problem ogromnog broja tranzitnog saobracaja i nacina kako se obavlja. Problem je sto Albanci po navici koriste put pored mora, umjesto da izadju kod Metkovica i udju u Bosnu, voze kroz Trebinje, na granicni prelaz Klobuk – Viluse, Niksic, Podgoricu, Tuze, Sukobin, jer taj put je em kraci, em rastereceniji i na kraju projektovan za mnogo vece brzine .

    E sad, zbog cega ja vama ovoliko odgovarah…

 9. Taman sam se obradovao i da kazem svaka cast, ali sada brzo bojim se idu izbori , i mislim da su ovo i dalje samo pusta obecanja, do dozvole treba par godina,eto sve vam je jasno

 10. Sad još da neko natjera divlji narod da ne pretrčava preko magistrale, nego da koristi paserele. Ljetos umalo nisam pregazio ženu i dijete ispod paserele kod Doma Zdravlja. Uključivao sam se od Doma Zdravlja prema Igalu, pogledao desno, pa lijevo prema autobuskoj i taman krenuo desno prema Igalu, kad nasred magistrale majka pretrčava ispod pasarele, držeći djevojčicu od oko 5 godina za ruku. Kako će ona to dijete sjutra naučiti da ide preko pasarele? Policija bi pješake koji to rade trebala strogo kažnjavati. Bar onoliko koliko kazne vozača koji ne stane pred pješački prelaz.

 11. Treba da se razmisli i u Meljine jedna. Ne razumijem se da li moze ali cini mi se preko potrebna jer najvece guzve nastaju kod Volija i na pjesackom kod kruznog toka.

   • Onda da ga srede, obiljeze, osvjetle. Da u pravu ste sada sam se i ja sjetila ali nisam sigurna koliko ga iko upotrebljava i u kakvom je stanju. Trebalo bi policiju staviti gore pa kada naplati par kazni svi ce ga korostiti.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code