U Zelenici uhapšen državljanin Hrvatske zbog 8 krađa u kojima je otuđio...

U Zelenici uhapšen državljanin Hrvatske zbog 8 krađa u kojima je otuđio oko 50 hiljada eura

6
Podijeli

Službenici Uprave policije MUP-a – Centar bezbjednosti Herceg Novi su, preduzimajući mjere i radnje na rasvijetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, podnjeli krivičnu prijavu protiv D.V. (40) iz Hrvatske, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio osam krivičnih djela, saopštavaju iz Uprave policije.

Službenici CB Herceg Novi su, 5. februara u 03:10 časova, u Zelenici uhapisli D.V. On je lišen slobode na licu mjesta izvršenja krivičnog djela, prilikom pokušaja bjekstva iz megamarketa „Idea“.
On je tom prilikom, kako se sumnja, upotrebom podesnog sredstva pokušao da nasilno otvori metalni sef u ovom marketu. D.V, je tom prilikom bio maskiran, dok je na rukama imao rukavice. Pregledom su kod njega pronađeni alat za sječenje i obijanje metalnih kasa i biber sprej.

Picerija i restoran

Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je D.V. počinio ukupno osam krivičnih djela i to šest teških krađa i dvije teške krađe u pokušaju. Od ovih osam krivičnih djela, D.V. je četiri, kako se sumnja, počinio na terotoriji Opštine Herceg Novi, dok je četiri počinio na teritoriji Opštine Kotor.

On je, kako se sumnja, na teritoriji Opštine Herceg Novi, osim opisanog – teške krađe u pokušaju,  počinio još  dva krivična djela teška krađa i jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju. Jedno KD teška krađa u pokušaju je, sumnja se, počinio na štetu marketa „Idea“ u Bijeloj, dok je na štetu marketa „Primato“, u Igalu i Zelenici počinio dva krivčna djela teška krađa kojom prilikom je otuđio novac u iznosu od oko 1.700 eura, cigarete različitih proizvođača, viski „Red Label“ i  risivere od video nadzora.

Nadalje, D.V. je, sumnja se, na teritoriji Opštine Kotor u prethodnom periodu počinio četiri krivična djela teška krađa i to tri teške krađe u marketu „Idea“ u Kotoru i jednu tešku krađu na štetu „Eko Helenik Jugopetrol“ AD u Kotoru. D.V. je, sumnja se, upotrebom podesnog sredstva nasilno otvarao metalne sefove u objektima, odakle je otuđivao novac.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima na štetu maketa „Idea“, po specifikaciji dostavljenoj policijskim službenicima OB Kotor, iznosi oko 24.000 eura, dok materijalna šteta pričinjena krivičnim djelom izvršenim na štetu „Eko Helenik Jugopetrol“ AD iznosi oko 26.000 eura.

O događaju je obavijšeten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji je naložio da se D.V. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio navedena krivična djela. Nakon saslušanja, državni tužilac je za D.V. donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu.

6 Komentari

  1. Ovo se izgleda pronadju lopovi samo kad opljackaju novopecene bogatune.Nama obicnima kad nesto ukradu,nema kome da se zalimo.Ne mogu da shvatim da u ovako maloj drzavi svi vinovnici ne budu pronadjeni i adekvatno kaznjeni.

    2
    1

Ostavite komentar

*

code