Početna Oko nas Kotor U zemljotresu oštećena zgrada Jugooceanije u Kotoru

U zemljotresu oštećena zgrada Jugooceanije u Kotoru

7

Razorni zemljotres koji je prije dva dana pogodio Albaniju, gdje se tlo još ne smiruje, ostavio je posljedice na objektu Jugooceanije u Kotoru. To se vidi i na fotografijama koje su portalu RTCG dostavili iz kompanije koja gazduje objektom. Iz kompanije navode da je procijenjena vrijednost štete više desetina hiljada eura.

FOTO: Jugooceanija / RTCG

“Za sada je konstatovano nekoliko desetina polomljenih stakala, mermernih fasadnih ploča, mermernih ploča unutrašnjih obloga u holovima i hodnicima objekta, pucanje vodovodnih hidrofornih cijevi, pukotine na zidovima i plafonima, kao i neka strukturalna oštećenja koja su uočena ranije, a posljedica su oštećenja od zemljotresa iz 1979 godine”, saopšteno je portalu RTCG iz kompanije Boka Bay Investment, koja ja je vlasnik ovog objekta.

Najveće pukotine su uočene na mjestima i spojevima naglavnih greda i nosećih stubova objekta i predstavljaju ozbiljnu opasnost po bezbjednost u slučaju dodatnih seizmičkih potresa.

Upravna zgrada Jugooceanije je projektovana početkom 60-ih godina prošlog vijeka, a izgrađena 1969. godine.

7 Komentari

  1. NEZNAMO CEMU SLUZI TA ZGRADA OD NEKADASNJEG PONOSA KOTORA I SFRJ DO GASENJA I PLJACKE FIRME .MSC JE IMAO 10 BRODOVA KRNTIJA A JUGOOCANIJA 20 OD KOJIH 4 NOVA .DANAS MSC IMA 500 BRODOVA A JUGOOCENAIJA 0.ZNACI DA RIBA SMRDI OD GLAVE POMORSTVO JE NA DNU ALI JOS NAS KADAR OPSTAJE NA VODECIM SVJETSKIM KOMPANIJAMA .ZAHVALJUJICI RADU I ZNANJU ALI PLJACKA JE BILA OGROMNA TAKO DA NI USA TO NEBI PODNIJELA.

  2. Nadam se da su svi koji su gradili i platili kod osiguravajucih drustva osiguranje za objekte..
    Nijesmo u Komunizmu pa da se ceka od opstine ili Vlade da poprave stetu..
    Nego ko ima osiguranje to nadoknadjuje osiguravajuce drustvo (uvijek citajte sitna slova )i pitajte sto vise ..
    A oni koji nemaju osiguranje ili su gradili na klizistima ili potocima itd..za njih pomoci nema..

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code