Početna Društvo U zoni morskog dobra tri lokacije za privremene objekte u zakupu: Za...

U zoni morskog dobra tri lokacije za privremene objekte u zakupu: Za lokal, igralište i parking

1

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je javni poziv za zakup zemljišta u državnoj svojini za postavljanje privremenih objekata u zoni morskog dobra u opštinama Herceg Novi, Kotor, Bar i Ulcinj. Zakup se sprovodi prema Izmjenama i dopunama Programa privremenih objekata u zoni morskog dobra od 2019-2023. god. koji je donijelo Ministarstvo održivog razvoja i turizma, 22. januara ove godine.

Ilustracija

U hercegnovskoj opštini ponuđene su tri lokacije.

Izdaje se privremena lokacija u KO Sutorina za montažno-demontažni privremeni objekat, ugostiteljski objekat sa terasom. Početna cijena korišćenja/zakupa: 3.122 €, što je i najskuplja lokacija u pozivu za Herceg Novi.

Nešto jeftinija je privremena lokacija za montažno demontažni objekat – dječije igralište na dijelu Jošica, od 90 m2. Početna cijena korišćenja/zakupa je 1.000 €.

Najjeftinija je otvorena površina u funkciji privremenog objekta, privremeno parkiralište, takođe u Jošicama od 429 m2. Početna cijena korišćenja/zakupa: 772,20 €.

Davanje u zakup obavlja se putem javnog nadmetanja ( aukcije ), a lokacije su bez postavljenih objekata i infrastrukturne opremljenosti.

Ugovori se zaključuju za tekuću godinu uz mogućnost godišnjeg produženja za period od 3 godine.

Ukoliko tokom trajanja ugovora dođe do privođenja prostora trajnoj namjeni koja podrazumijeva izgradnju hotela visoke kategorije u neposrednom zaleđu ili bude usvojena planska dokumentacija koja isključuje korišćenja morskog dobra, ugovor se neće obnavljati i zakupac nema pravo da traži povraćaj do tada uloženih sredstava.

Javno nadmetanje će se obaviti 3. marta, u 11 časova u sali na prvom spratu poslovne zgrade Morskog dobra.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code