UBLJANI KOD MANDIĆA

UBLJANI KOD MANDIĆA

172
0
Podijeli

ubli blokada 1Članovi Savjeta MZ Ubli nakon 9 dana blokade deponije Tisova greda na Ublima, sastali su se upravo sa predsjednikom opštine Dejanom Mandićem, potvrdio nam je član Savjeta Dragan Vuković.
On kategorično tvrdi da Ubljani neće odustati od blokade lokalne deponije, a za angažovanje advokata nemaju novca, jer su, kako kaže, ušli i u minus od 2.000 eura. – Pokazali smo dobru volju, mada bismo voljeli da se sastanak održi pred medijima. Vidjećemo šta će da nam kažu i hoće li opet da nas “vrte oko malog prsta”. Mandić neće da dođe kod nas ”valjda se stidi obećanja koje je dao Ubljanima, a nije ih ispunio” – kazao je Vuković uoči sastanka.
On je dodao da će i dalje insistirati da se deponija sanira i ugasi, kao i da to dobiju napismeno od nadležnih.
– Jer, ako se ona aktivira ponovo mi imamo pravo da to ne dozvolimo, a i svaka nova deponija koja se napravi, vremenom će se napuniti tako da će otpad ponovo morati da se odlaže na Tisovoj gredi, a nadležni to kao i do sad, neće raditi kako treba”.
Mještani su sinoć i jutros propustili kamione JP Čistoća da istovare otpad.
– Mi nismo ni protiv grada ni protiv opštine nego smo protiv nepropisnog deponovanja otpada, ne želimo zarazu u gradu, kao što je ne želimo ni nama – objasnio je Vuković.
Podsjećamo blokada lokalne deponije Tisova greda počela je prošlog četvrtka, uz povremene prekide nakon intervencije komunalne policije i pripadnika Interventnog voda Uprave policije Područne jedinice Herceg Novi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code