UBLJANI NASTAVILI BLOKADU DEPONIJE, IZ ČISTOĆE TRAŽE POMOĆ SUDA I MUP-a

UBLJANI NASTAVILI BLOKADU DEPONIJE, IZ ČISTOĆE TRAŽE POMOĆ SUDA I MUP-a

231
0
Podijeli

 

ubli blokada 7Nakon što je prošao samo dan otkako je uz intervenciju policije deblokirana gradska deponija za Herceg Novi, u selu Ubli mještani danas opet ne daju da prođu kamioni sa smećem.
Savjet Mjesne zajednice Ubli odlučio je da ne prekida blokadu sve dok za to ne dobiju sudsko rješenje. Komunalna policija je ovoga puta bila bez pratnje interventnog voda i vratila se neobavljenog posla, samo sa zapisinikom. Za njima su se sa smetlišta vratila i dva kamiona sa smećem. Mještani upozoravaju da će, sve i da opet interveniše policija, bez otpora pustiti kamione, ali će se se opet vratiti.
Čekaju rješenje Suda, kao i da predsjendik opštine Dejan Mandić i direktor „Čistoće”, Borivoje Bonić, dođu na Uble i da razgovaraju ovog puta pred novinarima šta su sve obećali za selo, a nisu ispunili.
Prema riječima člana Savjeta Dragana Vukovića posao Komunlne policije i nije da njih tjeraju sa barikada nego da provjeravaju šta se upravo dešava sa deponijom, koja po njima, kako su to nekoliko puta ponovili, radi nepropisno. Tvrdi da je tražio razgovor sa predsjednikom opštine Dejanom Mandićem, kao direkotorom JP Čistoća Borivojem Bonićem, i to samo pred kamerama i novinarima, ali da su oni to odbili.
– Rekao nam je Mandić – “ako hoćete dođite kod mene da razgovaramo, ja ne misilim dolaziti kod vas” – priča Vuković.
– Mi smo tu i nećemo odlaziti sa deponije dok se nešto ne odluči na Sudu, a onda ćemo odlučiti kako dalje.
Saopštenjem o blokadi deponije Tisova greda na Ublima danas su se oglasili iz JP Čistoća u kome kažu da je usljed ponovne blokade i onemogućavanja deponovanja otpada na priveremenom odlagalištu komunlnog otpada došlo do sprječavanja njihovih radnika da deponuju otpad iz Herceg Novog.
Oni ponovo upozoravju da će u narednim danima zbog svega ponovo doći do značajnijeg poremećaja u pružanju komunalnih usluga, održavanja higijene grada i deponovanja otpada za opštinu Herceg Novi.
Takođe se kao i prvi put prije 7 dana navodi da građani budu strpljivi narednih dana, s obzirom da očekuju značajnije poremećaje u obimu rada u njihovoj djelatnosti, izgledu javnih površina, nagomilvanje otpada. Do sada nisu uspjeli da do kraja eliminušu sve negativne efekte koje je pričinila prvobitna blokada deponije.
Iz hercegnovske „Čistoće” ponovo apeluju na nadležene inspekcijske i sudske organe kao i MUP CG da što prije preduzmu zakonom predviđene mjere i ovaj problem što prije riješe.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code