UBLJANI NE ODUSTAJU OD BLOKADE “TISOVE GREDE”

UBLJANI NE ODUSTAJU OD BLOKADE “TISOVE GREDE”

84
0
Podijeli

uli blokada2Nastavlja se drugi dan blokada gradske deponije na Ublima iznad Herceg Novog. Ubljani dežuraju u smjenama po par sati i ne daju da prođe ni jedan kamion sa smećem – rekao je Radiju Jadran, član Savjeta MZ Ubli, Dragan Vuković.
“Mi nećemo odustati jer smo prevareni u svakom smislu. Tražimo i javno sučeljavanje pred novinarima i kamerama nas mještana, direktora JP Čistoća Borivoja Bonića i predsjednika Opštine Dejana Mandića. Mi moramo i da platimo nekoga da ovo sve radi pravnim putem, jer ne možemo da trpimo ovo što nam čine – bespravno” – objsnio je Vuković. Prema njegovim riječima kamioni JP Čistoća jutros nisu dolazili do deponije, ali kako je kazao, “vidjeli smo da pune kamione i da se kreću ka Ublima”. Vuković je dodao i da im se iz lokalne samouprave još niko zvanično nije obratio, a kako su saznali iz medija – nadležni u opštini bi sjutra trebalo da se sastanu sa njima.
“Oni rade po svome i kažu da se moramo skloniti, ali mi nećemo. Ako dođe policija, sklonićemo se privremeno i onda opet blokirati deponiju, jer mi ne zaustavljamo saobraćaj samo ne dozvoljavamo deponovanje otpada”.
Vuković je istakao i da su obaviješteni da je JP Čistoća zatražilo sudsku zaštitu tokom jučerašnjeg dana da bi mogli nesmetano da obavljaju odvoz smeća.
“Vidjeli smo to u novinama i pročitali da je direktor JP Čistoća, Bonić, izjavio da su naše tvrdnje neosnovane, ali mi imamo neophodnu dokumentaciju i znamo da će konačnu odluku donijeti sud, i smatramo da je sve ovo oko deponovanja otpada greška upravo direktora Bonića, jer on misli da je toliko silan da njim ne može niko da vlada i da mu stane na kraj”.
Direktor JP Čistoća Borivoje Bonić nije želio da komentariše ove navode naglašavajući da su u pravnom postupku podnošenja prijava.
Blokada deponije počela je juče oko 11 h kada je dvadesetak mještana u znak protesta protiv lokalne samouprave koja nije ispoštovala ranije data obećnja Ubljanima, blokirala odvoz smeća na gradsku deponiju.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code