Početna Društvo UBLJANI UPOZORILI – NEĆE NOVI OTPAD!

UBLJANI UPOZORILI – NEĆE NOVI OTPAD!

0

ubli_blokadaKratka blokada puta ka lokalnoj deponiji komunalnog otpada na Dugonji predstavljala je danas upozorenje mještana sela Ubli da se zaustavi, kako sumnjaju, odlaganje grita.

 

Prema kazivanju Ubljana obično nedjeljom se dovozi grit iz Jadranskog brodogradilišta Bijela. Iz Mjesne zajednice navode da se danas vratio kamion JP “Čistoća” jer su u tom preduzeću saznali za blokadu. Upoznali su sa ovim sumnjama još prije dvije sedmice predsjednika opštine, Dejana Mandića, jer tvrde da u otpadu ima mazuta, ulja, boja… Preborajali su od nedavno 21 kamion JP Čistoća koji je na njihovu i gradsku deponiju istovario opasan otpad. Sve, kažu, traje već dvije tri godine. U Jadranskom brodogradilištu Bijela odbacuju bilo kakvu mogućnost da se grit ili drugi opasni materijal izvozi iz kruga Brodogradilišta. Podsjećaju da grit nastaje nakon pjeskarenja brodova – da je već dobar dio spakovan u blizu 30.000 džambo vreća. One su u krugu Brodogradilišta i čekaju da budu preseljene na privremeno odredište, dalje od obale i mjesta gdje treba da bude izgrađen pogon za remont jahti i megajahti.
I direktor JP “Čistoća” demantovao je da na deponiju
dovoze grit i drugi opasni materijal. Poziva da se provjere njihova vozila koja dovoze otpad, kao i sama deponija. Inače, 9 porodica, koliko živi u Ublima za devastaciju sela zbog blizine opštinske deponije, ili bolje reći smetlišta, od opštine su dobili obećanje da će im mjesečno isplaćivati po 1000 eura. U MZ tvrde  da im ništa nisu uplatili, čak ni za prošlu godinu. Upozoravaju da neće dozvoliti da se odlaže smeće iz Novog ukoliko se čitava stvar ne ispita i zaustavi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code