Ubrzati dozvole za put za kompleks Žager u Bijeloj

Ubrzati dozvole za put za kompleks Žager u Bijeloj

3463
5
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Izgradnju hotela sa 70 soba na lokalitetu Žager u Bijeloj pratile su administrativni, ali i problemi na terenu, mada se realizacija onoga što je zamisao ukrajinski investitor, kompanija Politropus Alternative, za sada se odvija uglavnom zadovoljavajućom dinamikom, kazali su Radiju Jadran na gradilištu.

Od početka izgradnje, septembra 2015. izvođač je uspio da završi kupalište u dužini od 200 m ispod budućeg kompleksa. Međutim, ono ni ovog ljeta neće biti u funkciji  i nije nasuto pijeskom, pojašnjava za Radio Jadran, glavni nadzorni inženjer, Slaviša Ćorić:

Picerija i restoran

“Nećemo to da radimo jer nemamo priključak za kanalizaciju. Kako smo informisani, gradski kolektor neće biti u funkciji ovog ljeta, što nam dodatno uslovljava radove i na hotelu – kaže Ćorić koji sumnja da će kanalizacija biti puštena i sljedećeg ljeta.

Dio kompleksa uz magistralu trebalo bi da bude završen do ljeta, ali dvije lamele koje se grade uz more neće biti završene do maja, kako je bilo planirano, već po okončanju turističke sezone, paralelno sa grubim radovima na dvijema lamelama, naveo je on.

Investitor još nije dobio dozvolu za izgradnju puta koji će povezivati magistralu i obalu:

“Odavno nam niko ništa ne javlja za građevinsku dozvolu, što nas sputava u realizaciji investicije. Dokumentaciju smo predali Opštini prije godinu, ali nemamo nikakvu informaciju”, tvrdi  Ćorić.

Ipak, uz administrativne prepreke, od početka izgradnje u septembru 2015, urađena je zaštita iskopa i ojačanje zbog problema sa klizištem i podzemnim vodama, na Lameli 1 završeni su svi radovi, dok je na Lameli 2 završeno pola radova:

“Do sad je pola  grubih građevinskih radova završeno na hotelu, a do maja planiramo da će biti 70% na lameli uz more. Preostali grubi građevinski posao završićemo nakon ljeta”, naveo je on.

U izgradnju hotela do sada je uloženo preko tri miliona eura, a preko pola miliona u izgradnju kupališta. Međutim, Ćorić u ovom momentu nije mogao da licitira sa rokovima oko završetka kompleksa.

Prema ranijem planu, hotel sa 5 zvjezdica i 70 smještajnih kapaciteta, vrijedan 10 miliona eura, trebalo bi da bude operativan sljedećeg ljeta. Pored 70 soba, imaće ozbiljan spa i wellnes program na nekih 2500 kvadarta. Imaće bazene, na lameli 3 i 4. Uz plažu su predviđeni butici, poslovni prostori, kongresne sale.

5 Komentari

  1. SVE ĆE OVO LIJEPO BITI ALI OD LJEPOTE SE NE MOŽE ŽIVJETI. SEZONA TRAJE 2-3 MJESECA A TREBA ŽIVJETI 12 MJESECI. ŠTO SE TIČE ZAPOSLENJA, RADIĆE LJUDI SA STRANE. PLAŽA ĆE BITI SAMO ZA GOSTE HOTELA A MI DOMAĆI NEĆEMO IMATI PRAVO ULASKA. ŽIVI BILI PA VIDJELI!
    9    2

Ostavite komentar

*

code