Početna Društvo Ubrzo prijedlog modela za vrjednovanje dodatnog rada u školama

Ubrzo prijedlog modela za vrjednovanje dodatnog rada u školama

2

Prijedlog modela za vrjednovanje dodatnog rada kadra u školama u tekućoj epidemiološkoj situaciji trebalo bi da bude izrađen brzo. Prijedlog će pripremiti radna grupa, koja će biti formirana u narednih nekoliko dana, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Rad grupe će biti oročen na kraći vremenski period, kako bi u najskorijem roku ona dala konkretan prijedlog modela, koji će biti upućen u dalju proceduru“, poručeno je sa sastanku ministra prosvjete Damira Šehovića sa vršiteljkom dužnosti predsjednika Sindikata prosvjete Slavkom Bošković i potpredsjednicima Sindikata Nikolajem Kneževićem i Stankom Vukčević.

U toku je izazovna školska godina, koja funkcioniše u potpuno izmijenjenim okolnostima, uzimajući u obzir kompleksnu i vrlo problematičnu epidemiološku situaciju.

Većina nastavnog i vannastavnog osoblja ima povećan obim rada, koji bi trebalo kvantifikovati i valorizovati, u skladu sa tekućom finansijskom situacijom i mogućnostima.

Izrada modela je kompleksan posao, jer nastavnici različitih razreda imaju različita opterećenja, od onih koji rade onlajn i uz pripreme i konsultacije u školi, preko onih koji rade samo u školi takođe uz konsultacije sa đacima, do onih nastavnika koji dio posla rade online, ali dio nastave obavljaju i u učionicama.

Vannastavno osoblje zaduženo je za poslove održavanja higijene u ustanovama u novonastalim uslovima posebno opterećeno.

Naglašeno je i da će se pratiti primjena modela nastave kojim je započeta školska godina, da će se održati i konsultacije sa ključnim partnerima tim povodom, te da će o svakoj eventualnoj izmjeni u načinu rada škola javnost, kao i do sada, na vrijeme biti obaviještena.

2 Komentari

    • Sve je u parama dakle. Onda su privatne škole Olimpi obrazovanja! Ili bas i nije tako. Kakvi su velikani potekli od skromnih profesora, bogatih znanjem, plemenitošću, umnošću i mudrošću, a nisu im “taliri” bili motiv. Plaćen-ik?

      2
      1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code