Početna Društvo Učenica OŠ Dašo Pavičić, Nikolina Radan, najbolja na konkursu NTO “Jesen na...

Učenica OŠ Dašo Pavičić, Nikolina Radan, najbolja na konkursu NTO “Jesen na selu”

1

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizovala je u KIC “Budo Tomović” svečanu dodjelu nagrada i otvaranje izložbe likovnih radova na temu “Jesen na selu”.

Za najbolji likovni rad, u kategoriji peti razred, izabran je rad Nikoline Radan, čija je mentorka Suzana Banković, Osnovna škola “Dašo Pavičić” iz Herceg Novog, dok je u kategoriji četvrti razred, izabran rad Davida Stojanovića, čija je mentorka Melanija Gledić, Osnovna škola “Lovćenski partizanski odred” sa Cetinja.

U kategoriji treći razred izabran je rad Dunje Lacmanović, čija je mentorka Nada Klikovac, Osnovna škola “Oktoih” iz Podgorice.

Za najbolji likovni rad, u kategoriji drugi razred, izabran je rad Valentine Stipić, čija je mentorka Danijela Milić, Osnovna škola „ Savo Pejanović“ iz Podgorice, dok je rad Dušana Pejovića čija je mentorka Sanja Joksimović, Osnovna škola „Stefan Mitrov Ljubiša“ iz Budve, izabran za najbolji u kategoriji prvi razred.

Direktorica NTO Crne Gore Ana Tripković Marković, koja je uručila nagrade mališanima, zahvalila je svima koji su učestvovali u nagradanoj igri.

“Najprije našim najmlađima, koji su ujedno budući ambasadori prirodnih ljepota Crne Gore. Ideja konkursa bila je da ih podstaknemo da kroz likovni izraz prikažu ono najljepše u Crnoj Gori”, poručila je Tripković Marković.

Ona je rekla da je drugi cilj bio promocija ruralnog dijela Crne Gore I ponude za ovaj vid turizma.

“Pristiglo je oko 1400 likovnih radova koji su pokazali veliku kreativnost djece. Ujedno sam zahvalna mentorima i roditeljima djece koji su omogućili da ti radovi budu danas ovdje. Zahvalna sam i timu NTOCG”, kazala je Tripković Marković.

Ovo je, kako je poručila, motiv da se nastavi sa ovakvim i sličnim akcijama.

“Žiri svakako nije imao lak zadatak jer je trebalo od tolikog broja pristiglih radova da odabere pet. Mi smo odlučili da pored tih pet, dodijelimo mališanima i dodatnih sto simboličnih nagrada”, dodala je Tripković Marković.

Mentorka Suzana Banković, čija je učenica Nikolina Radan koja je nagrađena za najbolji likovni rad, u kategoriji peti razred, kazala je da su izuzetno zadovoljni i srećni zbog nagrade.

“Nadam se da će joj nagrada biti podstrek za njena buduća zanimanja”, poručila je Banković.

Nikolina kaže da joj ovo nije prva nagrada, ali da je svakako najvažnija zbog činjenice da je ona baš izabrana od velikog broja pristiglih radova.

Žiri, u sastavu prodekanica za međunardnu saradnju na Fakultetu likovnih umjetnosti, docentkinja Maja Šofranac, prosvjetni nadzornik za likovnu kulturu u Zavodu za školstvo Dragan Berilažić i menadžerka u NTO Ljiljana Čukić, donijeli su konačnu odluku o pobjednicima konkursa.

Konkurs “Jesen na selu”, koji je namjenjen učenicima osnovnih škola od prvog do petog razreda, organizovali su Nacionalna turistička organizacija i Ministarstvo prosvjete nauke kulture i sporta.

U sklopu svečane dodjele nagrada u izložbenom holu KIC “Budo Tomović” otvorena je izložba “Jesen na selu” na kojoj je izloženo preko 100 radova za koje je stručni žiri procijenio da zavrjeđuju pažnju. Izložba će biti otvorena do 10.oktobra.

1 komentar

  1. Divna tema🍂🍁
    Čestitke Nikolini i njenoj učiteljici Suzani.
    Škola “Dašo Pavičić” nastavlja da osvaja nagrade i priznanja,kao što je to uvijek radila i tako bila prepoznatljiva po ugledu i kvalitetu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code