UČENICI I NASTAVNICI IZ BIJELE PRIREDILI “SLOVO O NJEGOŠU”

UČENICI I NASTAVNICI IZ BIJELE PRIREDILI “SLOVO O NJEGOŠU”

108
0
Podijeli

Predstava „Slovo o Njegošu”, koju su osmislili učenici OŠ „Orijenski bataljon” iz Bijele, uz pomoć profesorke Vinke Šarenac, biće sjutra izvedena u Herceg Novom.

U ovm autorskom djelu školskog tima iz Bijele prikazan je život Njegoša od rođenja do smrti, uz citate iz „Gorskog vijenca”. Profesorka Šarenac se u dijelu priče o Njegoševom djetinjstvu poslužila odlomkom iz mjuzikla „Rade Tomov” književnice Bosiljke Pušić i Marije Čolpe iz Herceg Novog. Rad na predstvi i škloskom listu ”Jedra ” tekao je istovremeno od prošle godine, do 9. novembra kada je sve i promovisano za Dan ove škole.
”Učenici su ozbiljno slijedili instrukcije nastavnika, što je urodilo dobrom predstavom inspirisanom 200-godišnjicom rođenja velikana, vladike i pjesnika Petra II Petrovića Njegoša – rekla nam je direktorka Jarmila Radović.
Predstava je zamišljena kao muzičko-poetsko-dramski kolaž, i rađena je u saradnji sa profesorima Milunom Đurđevcem, Dankom Lončar, Aleksandrom Ćorović, Marielom Milanović i Predragom Radomanom.
U ovom scenskom kolažu igraju 54 učenika, a među njima su i Milica Rističević, nosilac uloge sestre Batrićeve i Nikola Peruničić koji je glumi Obrada iz „Gorskog vijenca”, oboje učenici 9. razreda.
”Oni su tu, ne samo kao dobri glumci, nego i zato što su nosioci važnih nagrada u vannastavnim aktivnostima na međunarodnom nivou”, kaže Radovićka.
Milica je na takmičenju „Budva open” 2013. u recitovanju u kategoriji uzrasta od 6. do 9. razreda osvojila 4. mjesto, a Nikola je na, takođe međunarodnom, literarnom konkursu „Stihom govorim” u Bijelom Polju osvojio 1. mjesto i ponio titulu princa u „Carstvu bijelih rada” s pjesmom „Crna Gora”.
Predstva „Slovo o Njegošu” biće odigrana sjutra u hercegnovskoj dvorani Park u 11 časova u okvru decembarskog progrma JU Herceg fest.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code