Početna Društvo Učenici OŠ „Milan Vuković“ posjetili Skupštinu opštine Herceg Novi

Učenici OŠ „Milan Vuković“ posjetili Skupštinu opštine Herceg Novi

5

Tridesetak đaka šestih razreda OŠ „Milan Vuković“, pod pratnjom nastavnika istorije Mihaila Vučkovića, posjetilo je danas Veliku salu Skupštine Opštine Herceg Novi, gdje su ih ugostili predsjednik SOHN dr Miloš Bigović i sekretar Milovan Benderać.

Predstavnici lokalnog parlamenta objasnili su učenicima istorijat novske skupštine, ali i proces razvitka demokratije, od antičke Grčke do danas, te ulogu skupštine, odbornika i poslanika u modernom društvu.

Najmlađima su pojašnjeni pojmovi kvoruma i vrste, kao i uslovnost održavanja sjednica. Procedura glasanja u lokalnom parlamentu je takođe izložena učenicima osnovne škole, nakon čega su i sami glasali, te većinskom podrškom izglasali odluku da dobiju po hemijsku olovku Opštine Herceg Novi (28 za, 2 protiv, 1 uzdržan).

Učenici su predsjednika Skupštine pitali o načinu imenovanja na tu funkciju, potrebnom stepenu obrazovanja, kao i ovlašćenjima u kolektivnom organu odlučivanja.

Bigović je podsjetio učenike šestih razreda da vrijedno i marljivo uče, da slušaju nastavnike i roditelje, uz poruku da će se svaka dobra i zaslužena ocjena isplatiti. Naglasio je i da će Skupština opštine Herceg Novi, kao i lokalna uprava, uvijek izaći u susret najmlađima.

5 Komentari

  1. Ko piše ove članke? Kako učenici mogu ići negdje POD PRATNJOM nastavnika? Takva floskula tu nikako ne može da stoji. Shvatite da ima i pismenih ljudi koji čitaju sve ovo!

    2
    6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code