Početna Oko nas Kotor Učenici Srednje pomorske na trodnevnom krstarenju brodom Jadran

Učenici Srednje pomorske na trodnevnom krstarenju brodom Jadran

0

Saradnja Mornarice Vojske Crne Gore i Srednje pomorske škole nastavljena je i ove školske godine, pa su učenici trećeg razreda nautičkog i brodomašinskog smjera kotorske Srednje pomorske škole na trodnevnom krstarenju jederenjakom „Jadran“.

Krenuli su iz Tivta na plovidbu, sa zadatkom da saznanja stečena u učionici primjene kroz praktičan rad na brodu, saopšteno je iz Srednje škole.

Kako kažu, ovogodišnja generacija trećeg razreda je najbrojnija u istoriji Škole, tako da su plovidbu brodom “Jadran” morali organizovati u tri grupe od pedesetak učenika.

U prvoj grupi na brodu se nalaze 23 mašinca i 23 nautičara, ukupno 46 učenika. Među kadetima su i dvije kadetkinje koje marljivo izvršavaju sve zadatke zajedno sa svojim drugarima. Sa učenicima su isplovila i 4 profesora.

Na brodu je učenike dočekala posada broda “Jadran”, spremna da pomogne da se kadeti što prije prilagode uslovima života na brodu. Povratak prve grupe očekuje se u petak predveče.

Naredna grupa od pedesetak učenika kreće u ponedjeljak 8, a vraća se u srijedu 10. aprila. Nju će na brodu zamjeniti treća grupa koja će se vratiti narednog petka 12. aprila.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code